Başkan Çakın, muhtarlarla buluştu

Uşak Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğünce 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Başkan Yardımcıları Zeynep Ceylaner, Hikmet Kahraman ve Mustafa Dayıoğlu ile birlikte Uşak Merkez Mahalle Muhtarlarıyla buluştu.
Başkan Çakın, muhtarlarla buluştu

Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Çakın; ‘’ Demokrasimizin en temel yapı taşı olan değerli muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, bugüne kadar yürüttükleri başarılı çalışmaları nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum’’ dedikten sonra sözlerine şunları ekledi.

BAŞKAN ÇAKIN: MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜ DAHA AKTİF YAPIYA KAVUŞTURDUK

Muhtarlık, toplumumuzun katılımcı kimliğinin bir göstergesi, halkımızın şehir yönetimiyle olan daha güçlü diyaloğu, gelişimin mahallelerimizden başlayarak şehrimizin geneline ulaşması demektir. Muhtarlık, demokrasimizin işlerliği, gönül bağımızın pekişmesi, güçlü yarınlar demektir.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in de dediği gibi, “Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir.” Muhtarlarımız; işte bu gaye ile yürüdüğümüz, ülkemize, şehrimize, milletimize hizmet etmeyi amaç edindiğimiz bu yolda, bizlerin en değerli yol arkadaşı, paydaşıdır.

Mahallelerimizde ihtiyaçların tespiti, yapılabilecek hizmetlerin planlanması ve doğru yatırımların halkımızla buluşması adına, muhtarlarımızla yerel yönetimler olarak daima iç içe olmalıyız.

Bizler biliyoruz ki muhtarlık sadece yönetimsel bir iş değildir. Muhtarlık bir gönül meselesidir. Önce şehrini ve insanını sevmek, sonra gönül bağı ile güzel işler çıkartmak için çabalamak, zorda olanın yanında olmak, halkın derdiyle dertlenmektir.

İşte bu düşünceyle, kentimize hizmette paydaşımız olan değerli muhtarlarımızı düzenli olarak ziyaret ediyor, bizlere iletmiş oldukları şikayetleri yerinde inceliyoruz. Kapılarımız muhtarlarımıza sonuna kadar açık. Sizlerden tek istediğimizse, hemşehrilerimizin taleplerini, mahallelerimizin ihtiyaçlarını yakından takip ederek bizlere iletmeniz olacaktır.


Bu kapsamda bizler, Uşak Belediyesi olarak bünyemizde bulunan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nü yeni dönemde çok daha aktif ve işler bir yapıya kavuşturduk. Bu sayede, muhtarlarımızla yürüttüğümüz ortak çalışmaları daha sağlam temeller üzerine oturtuyoruz. Artık, hizmetin en hızlı şekilde halkımızla buluşması adına, muhtarlarımızın iletmek istedikleri şikayetleri, önerileri ve talepleri doğrudan Muhtarlık İşeri Müdürlüğümüz aracılığıyla alıyor, iletilen konularla ilgili diğer müdürlüklerimize vakit kaybetmeden bilgilendirme yapılıyor, yine süreci bizzat takip ediyoruz. 29 Merkez Mahalle Muhtarımız bize her zaman bir telefonla ulaşabiliyor, Müdürlük personelimiz de belirli aralıklarla muhtarlarımızı ziyaret edip bir istekleri olup olmadığını soruyor. Bu noktada, belediyemiz ve muhtarlarımız arasında köprü vazifesi gören, özverili çalışmalarından dolayı Muhtarlık İşleri Müdürümüz Alim Özcan beye ve müdürlük çalışanlarımıza da teşekkür etmek istiyorum.

Burada bir kez daha, tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum…’’