Başkan Çakın'dan 19 Mayıs Mesajı

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Çakın'dan 19 Mayıs  Mesajı

19 Mayıs’ı tarih sayfalarına vurulmuş bir bağımsızlık mühür olarak nitelendiren Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Kahramanlıklarıyla ve cefakarlıklarıyla dünyaya nam salmış Türk Milleti’nin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde yegâne söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs 1919, bu ülkeye vurulmak istenen esaret zincirinin kırıldığı gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bir milletin vatan müdafaasına başladığı bu kutlu gün, ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığının mührü olarak tarihimizin altın sayfalarında yerini almış ama hiçbir zaman tarih olmamıştır. 100 yıldır aynı coşkuyla kutladığımız bu mukaddes günün önemini en iyi şekilde kavrayan ve ülkemizin yükselmesinde, muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefinde kilit rol oynayacak olan, çalışan, üreten, ülke ideallerini her şeyin önüne koyan gençlerimize inancımız her zaman tamdır.

Şanlı mücadelemizin 100'üncü yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor, sevgilerimi sunuyorum...”