Başkan Cahan’ın “Uşak’ı marka şehir yapmak” hedefi UTAŞ ile tuttu

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın seçildiği 2014 yılından bu yana en büyük projelerinden birisi olan, ”Uşak’ı marka kent yapmak” hedefini tutturduğu, ulusal basın tarafından da tescillendi.
Başkan Cahan’ın  “Uşak’ı marka şehir yapmak” hedefi UTAŞ ile tuttu

Geçtiğimiz hafta 2 gün boyunca Uşak’ı gezen ve incelemelerde bulunan Sabah Gazetesi Yazarlar Kurulu tarafından, Başkan Cahan’ın Uşak’ı marka şehir yapma konusunda hedefleri 12’den vurduğu, yazarların Uşak izlenimlerinde belirtildi.

Uşak’ta yapılan panelde bu konuda yaptıklarını ve düşüncelerini konuklarıyla paylaşan Cahan şöyle konuşmuştu: “Uşak’ın en büyük sorunu markalaşmaktır. Uşak bir sanayi şehri. İlimizde un var, yağ var, şeker var, Helvayı yapıp bir de bu helvaya bir marka bulduk mu gerisi kolay.

İlimizde bu segmenti nasıl üst seviyelere çıkartırız? Üst perdedeki illeri nasıl yakalarız? Nasıl marka şehir oluruz? Bunları hep planladık. Bir şehirde alt yapı ve sosyal hayat sorunsa marka şehir olamazsınız. Belediye olarak UTAŞ Şirketini kurduk. Şirketin 1 milyon TL olan bütçesini 170 milyon TL’ye çıkardık.  İlimizdeki birçok alt yapı ve üst yapı projelerini UTAŞ aracılığı ile hayata geçirdik.”

UŞAK’IN MARKA KENT OLMASINDA UTAŞ FAKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ

Kendisi de Uşaklı olan Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Betül Alakent de yazısında, Cahan’ın “Uşak’ı marka kent yapmak” hedefini kaleme alarak Cahan’ın bu hedefini 12 den vurduğunu, Cahan’ın bu çalışmalarını karşılıksız kalmadığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildiğini kaydetti.

İşte Uşaklı Hemşerimiz Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Betül Alakent’in kaleminden Uşak’ın UTAŞ vasıtası ile marka kent olmasının öyküsü:

Şehri UTAŞ ile inşa etti

Uşak’ta yapılan alt ve üstyapı projelerinin UTAŞ ile hayata geçirildiğini anlatan Başkan Cahan, “UTAŞ, kent ekonomisine sağladığı katkı nedeniyle Cumhurbaşkanımız tarafından ödüllendirildi” şeklinde konuştu

Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen alt ve üstyapı yatırımlarının yanı sıra spor ve kültürel alanlardaki birçok projenin anahtarı konumunda belediye iştiraki UTAŞ bulunuyor. 2 bine yakın çalışanı bulunan şirket, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da ödüllendirildi.

2 BİN ÇALIŞAN VAR

UTAŞ'ı 2014 yılında devraldıklarını anlatan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Devraldığımızda 1 milyon TL'lik bütçesi ve yalnızca 18 iş makinesi bulunan şirket, 2017 yılında 170 milyon TL'lik bütçeye ulaştı. İş makinesi sayısı da 18'den 305'e çıktı. Bugün UTAŞ 2 bin çalışanıyla Uşak'ın dört bir tarafına hizmet götürüyor" dedi. Şehirde hayata geçirilen alt ve üstyapı yatırımlarının yanı sıra spor ve kültürel alanlarda birçok projede UTAŞ'ın kilit konumda rol aldığının altını çizen Cahan, "Kente köprülü kavşaklar, modern yollar, yürüyen merdivenli üst geçitler, termal ve sosyal tesisler, altyapıda UTAŞ ile yatırımlar yaptık" diye konuştu. UTAŞ'ın futbol, basketbol ve karate gibi sportif faaliyetlerde de sponsorluk desteği verdiğini anlatan Başkan Cahan, şirketin Uşak'ın inşasında önemli rol üstlendiğini belirtti.

İNSANI YAŞAT DEVLET YAŞASIN

Sanayi, kültür ve bizzat insanı kapsayan sosyal doku projeleriyle şehre önemli hizmetlerin kazandırıldığını ve hayal olarak görülen pek çok hizmetin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Cahan, "Biz geride bıraktığımız her günü, kendi içimizdeki gelişim mücadelesi ile tamamlıyoruz. Kendi içimizde oluşturduğumuz hizmet yarışı Uşak'ta kısa sürede önemli gelişmelerin sağlanmasında en önemli etken. Şehrin ekonomisine, kültürüne ve sosyal hayatına, bizzat insana yönelik çalışmalarla değer katmayı hedefliyor, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla hareket ediyoruz" dedi. Göreve geldikleri günden bu yana hızlı bir tempoyla işe başladıklarının altını çizen Cahan, "Bu yolda bizim en büyük artımız belediye şirketimiz UTAŞ oldu" diye konuştu.

ÖDÜLE LAYIK BULUNDU

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Proje Yarışması'na UTAŞ'ın faaliyetleriyle katıldığını aktaran Başkan Cahan, "Belediyemiz kent ekonomisine katkı dalında ödüle layık görüldü. 'Geçmişin Motifleriyle Geleceğimizin İnşası' projesi ile de AK Parti belediyeleriyle yarıştık. Ödülümüzü bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldık" ifadelerini kullandı. Bu yıl altıncısı düzenlenen proje yarışmasında alınan ödül nedeniyle kent adına gururlandıklarını kaydeden Cahan, marka şehir sloganının hayat bulduğunu ve her geçen gün Uşak'ın modernleşmesi ve daha yaşanır bir şehir olması amacıyla bir adım daha atıldığını söyledi.