Başkan Cahan, İsrail'i kınadı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilerin İsrail askerleri tarafından katledilmesini kınadı.
Başkan Cahan, İsrail'i kınadı

ABD’nin büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması kararını protesto eden Filistinlilerin İsrail askerlerince katledilmesi kınayan Belediye Başkanı Nurullah Cahan yayınladığı kınama nesajında şu ifadelere yer verdi.

"ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması açık bir provokasyondur ve orta doğudaki barışı bir kez daha dinamitlemiştir. Müslüman coğrafyanın sahipsiz olmadığını tüm dünyaya göstermek ve mazlum halka yardım için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Filistin namusumuzdur, kırmızı çizgimizdir. Kimse ilk kıblemizi böylesi hukuksuz bir kararla İsrail’in başkenti olarak ilan edemez. Ülkemizin ve İslam dünyasının bu konudaki tavrı nettir. Kadim şehir Kudüs, 3 semavi din için kıymetli bir yerdir ve buradaki hassasiyetin farkında olunmasına rağmen, böylesi bir adımın atılması ancak yıkım çalışmasıdır. Bu gün hayatını kaybeden 55 kardeşimizin ve yaralanan binlerce kişinin sorumlusu İsrail ve ABD hükümetleridir. Bu kaos planını bozmaksa yine ümmet olarak bizlerin görevidir.

Yalnızca Müslüman devletler değil, bu kıyım operasyonunu pek çok dünya devleti şiddetle kınamıştır. Kudüs’te ABD’nin ve İsrail’in ortaklığında işlenen bu insanlık suçunu, masum halka kurşun sıkan İsrail’i lanetliyoruz. Filistin halkı yalnız değildir. Dayanışma ve Filistin halkının matemini paylaşmak adına bayraklarımızı ülke olarak yarıya indirdik. Filistinli kardeşlerimizin daima yanındayız. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi