Baro Başkanı bu kez yardımcısı ile kozlarını paylaşacak

Uşak Baro Başkanlığı için bu kez Başkan Avukat Gürcan Sağcan ve yardımcısı Avukat Serap Ergun Bitgin aday olduklarını açıkladı.
Baro Başkanı bu kez yardımcısı ile kozlarını paylaşacak

Uşak Baro Başkanlığı seçimleri 21 Ekim 2018 tarihinde yapılacak ve yaklaşık 350 avukatın 2 yıl için yeni başkanlarını seçeceği seçimlerde adaylığını ilk açıklayan isimler; mevcut Başkan Gürcan Sağcan ve 2016 yılında birlikte seçildikleri ve vekilliğini yapan Avukat Serap Ergun Bitgin oldu.

Her iki aday da sosyal medya sayfasında yeni dönemde aday olduklarını duyursu. Başkan Gürcan Sağcan, “Uşak Baro Başkanlığı seçiminde ,başkan adayını belirlemek amacıyla14-15 Eylül tarihinde ön seçim yapılacaktır.Ön seçimde başkan adaylığı için ; başvuru dilekçemi ön seçim kurulu üyesi değerli arkadaşım Av. Muhterem Sayan'a verdim.Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun” ifadesini kullandı.

Seçildiği takdirde Uşak Barosu tarihinde ilk kadın başkan olacak Serap Ergun Bitgin de iki yıldır birlikte çalıştığı Başkan Gürcan Sağcan’a karşı aday olduğunu şu ifadelerle duyurdu:

“Sevgili meslektaşlarım,Değerli dostlar

21 Ekim 2018 tarihinde yapılacak olan Uşak barosu yönetim organları seçiminde Hukukun üstünlüğüne ve savunmanın gücüne olan inancımla mesleki sorunların çözümüne katkı sunabilmek için başkan adayıyım. Desteklerinizi bekliyorum.”

Baro çevreleri seçim tarihine kadar bir iki avukatın daha aday olacağı konusunda görüş birliğine vardı.