Banaz İlçesi Vali Ergün’ü bağrına bastı

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, samimi ve sempatik tavırlarıyla Banaz ilçe halkı ve gittiği köylerde vatandaşların gönlünde taht kurdu.
Banaz İlçesi Vali Ergün’ü bağrına bastı

Uşak Valiliği koltuğuna 18 Mayıs tarihinde oturan Vali Dr. Turan Ergün, o günden bu yana,Uşak halkı ile kurduğu iletişimle kısa zamanda Uşak halkına kendini sevdirdi.

Vali Dr. Turan Ergün, Banaz ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemeler kapsamında ilk olarak İzmir-Ankara Karayolu – Öksüz köyü arasında; yol standardını yükseltmek üzere 1,4 km’lik kısımda gerçekleştirilen asfalt yapım işini yerinde inceledi.

Burada yol yapımında çalışan işçilerle bir süre sohbet eden Ergün, işçilere başarılar diledikten sonra, Banaz Belediyesi'ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Zafer Arpacı’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra; 37,4 milyon TL tutarında 16 derslikli Şehit Necati Sargın Anadolu Lisesi,

61,3 milyon TL tutarında 16 derslikli Şehit Tuncay Durmuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 2 adet atölye binasının temellerini atan Vali Dr. Turan Ergün’ün durağı Banaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü oldu.

Müdürlük bünyesinde faaliyet gösteren Kendin Yap Atölyesinde incelemelerde bulundu. Burada öğrencilerin çalışmaları ile yakından ilgilenen Ergün, öğrencilerle de şakalaşarak gönüllerini fethetti.

Hatıplar köyünde vatandaşlarımızla bir araya gelen, talep ve beklentilerini dinleyen Vali Dr. Turan Ergün, karşılamada bulunan vatandaşlara misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Köylü analar burada da Vali Ergün’ü bağrına bastı.

Vali Dr. Turan Ergün, Banaz Hatıplar Ortaokulu’nda eğitim gören çocuklarımızı ziyaret etti. İnşaatı devam eden istinat duvarı çalışmalarını da yerinde inceledi ve görevlilerden bilgi aldı. Öğrencilerle samimi bir ortamda görüşen Vali Ergün, onların dertlerini dinledi ve yetkililerden sorunlarını çözmesini istedi.

Vali Dr. Turan Ergün, 2020 yılında Suriye/İdlib’de şehit olan P. Uzman Çavuş Ali Turgut’un kıymetli anne ve babasını evlerinde ziyaret etti. Burada da şehit annesinin elini öpen Vali Dr. Turan Ergün, şehit anasının hayır duasını aldı.

Ergün’ün son durağı Banaz İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü oldu. Hava kararmasına rağmen güvenlik görevlilerini de ziyaret ederek gönüllerini aldı ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Vali Ergün’ün Banaz ilçesinde ziyaret ve incelemelerine: Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Milletvekilleri; Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Banaz Kaymakamı Musa Aydemir, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Uşak Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli J. Albay Fahri Semiz, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve bürokratlar katıldı.