Bakanlık duyurdu! Kentsel dönüşüme dev destek: Başvuran herkese 3 Bin 500 TL ödenecek

Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un son dakika yaptığı duyuruya göre kentsel dönüşüm hamlesi gereğince tüm vatandaşlar için il il ödenecek kira yardımı tutarları açıklandı. Bu anlamda en yüksek 2 bin 500 TL olan kira yardımları 3 bin 500'e yükseltildi.
Bakanlık duyurdu! Kentsel dönüşüme dev destek: Başvuran herkese 3 Bin 500 TL ödenecek

6 Şubat günü ülkemizde yaşanan deprem faciasının ardndan ülke genelinde önemli öllçüde bir halk hhareketi oluşarak kentsel dönüşüm odaklı çalışmalar başlamıştı. Bu anlamda Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da vatandaşları teşvik etmek ve depreme dayyanıklı ev inşa etme sürecinde adım atmak amacıyla kira yyardım desteği tutarında artışa gidildi.

Bakanlık duyurdu! Kentsel dönüşüme dev destek: Başvuran herkese 3 Bin 500 TL ödenecek- Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklama ile Türkiye genelindeki kira yardımlarını il il açıklayarak hangi ile ne kadar kira destek ödemesi yapılacağını aktarmış ve kira destek ödemelerini 3 bin 500 TL'ye çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamalara göre yapılacak yardımların  Nisan ayının 23'ünden itibaren hesaplara aktarılacağı da belirtildi.

HANGİ İLE NE KADAR YARDIM YAPILACAK?

Bakan Kurum İstanbul başta olmak üzere il il yardımların yapılacağı bölgeleri ve yardım miktarını açıklladı. Kurum, 'Bakanlığımız bünyesinde kira yardımı alan vatandaşlarımıza kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla kira yardımını İstanbul'da 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Anadolu'da büyük illerimiz Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer büyükşehirlerimizde aylık kira yardımını 2 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Kalan diğer illerimizde kira yardımını 2 bin liraya çıkartıyoruz. Nisan ayından itibaren inşallah yeni kira yardımlarını vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız' ifadelerini kullanarak ödeme harittasını paylaştı.

HANGİ TARİHTE HESAPLARA YATIRILACAK?

Bakan Kurum tarafından yapılamalara göre yapılacak zamlı yardımların ödeme tarihleri de açıklandı. Çevre Şehircilikle İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira yardımında yaşanan artışın Nisan ayından itibaren hesaplarda olacağını söyledi. Buna göre kentsel dönüşüm nedeniyle kira yardımı alan vatandaşlar zamlı tutarların Nisan ayından itibaren almaya başlayacak.