Bakanlık Çarşı Uşak projesinin faaliyete geçirilmesi için kolları sıvadı

Uşak merkezinde yapılması planlanan Çarşı Uşak projesinin hayata girmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın devreye girdiği bildirildi.
Bakanlık Çarşı Uşak projesinin faaliyete geçirilmesi için kolları sıvadı

Bakanlık Çarşı Uşak projesinin faaliyete geçirilmesi için kolları sıvadı - Uşak'ın merkezinde inşa edilmesi planan Çarşı Uaaşk projesi için hazırlıklar sürüyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank ve Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen’in, Uşak’ı ziyaret ederek projenin hayata geçmesi konusunda Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile temaslarda bulundukları öğrenildi.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

36 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan Çarşı Uşak projesinin tamamlanarak Uşak halkının hizmetine açılması için devreye giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri konuya ilişkin bilgiler verdi. Çarşı Uşak projesi hakkında bilgi veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, ''Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Sayın Fatma Varank ve Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Vedad Gürgen ile Çarşı Uşak projemizin hakkında görüşme gerçekleştirdik.'' dedi.

Proje kapsamında yapılan görüşmeler sonucunda projenin hayata geçmesi için alınan kararları açıklayan Belediye Başkanı Çakın, şu ifadelere yer verdi; ''Çarşı Uşak projemizin hayata geçmesi için;
Bakanlığımız tarafından kısa süre içinde proje alanının riskli alan ilan edilmesi, 
Önümüzde ki haftadan itibaren bakanlık uzmanlarımızın şehrimizde çalışmaya başlaması,
Uygulama projelerinin kısa süre içesinde tamamlanması hususlarında bakanlığımızla mutabık kaldık.  Projemize vermiş olduğu desteklerden ötürü Sn. Bakanımıza ve Sn. Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum.  Çarşı Uşak şehrimize hayırlı olsun.'' Yapılan açıklama doğrultusunda ilerleyen günlerde detaylı açıklama yapılması bekleniyor.

(HİDAYET KIRAN / UŞAK)