Bakan Kurum açıkladı! Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 47 bin 932 oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 47 bini geçti!
Bakan Kurum açıkladı! Depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 47 bin 932 oldu!

Bugün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama ile birlkte 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem felaketinin ardından hayatını kaybeden kişi sayısının arttığı öğrenildi. Kahramanmaraş merkezli bu depremlerden 11 ilin etkilenmesi ile birlikte yapılan açıklamalara göre 5 ilde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı ifade edildi. 

Yapılan açıklamalar sonucunda depremde hayatını kaybeden kişi sayısının 47 bin 932 olduğu öğrenildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

AFAD İLE BİRLİKTE ÇALIŞMALARIMIZI GECE GÜNDÜZ YÜRÜTTÜK! 

Deprem sürecinde yaşananlardan bahseden Bakan Kurum, "İşin sonuna kadar da sadece bu deprem değil, bundan sonra da ülkemize karşı olacak tüm risklere karşı bir kalkan oluşturalım. Buradaki düzenlemeler, yeni kanun dahil tüm hazırlıkları bilim insanlarımızı kendi alanında uzman arkadaşlarımızın fikirleri doğrultusunda yapalım istiyoruz.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremler 14 milyonumuzu derinden yaralayan, birçok ocağa ateş düştü ve 85 milyonun yardım etmek amacıyla bu bölgeye seferber olduğu süreci yaşatmıştır. İlk andan itibaren sayın Cumhurbaşkanımız Ankara'daki AFAD'daki koordinasyon merkezinde, bakanlarımız ve tüm birimlerimizle afet bölgesindeydik, gece gündüz çalışmalarımızı yürüttük." şeklinde konuştu. 

Hasar tespit çalışmaları konusunda ise "Bizim bekleyecek 1 dakikamız, saniyemiz yok. Bütün bilim insanlarımızla hemfikiriz. Bir taraftan hasar tespit çalışmamız devam ediyoruz. 1 milyon 706 bin binana inceleme yapıldı. Bu binalardan 821 bin 302 bağımsız bölümün ağır hasarlı, acil yıkılacak olduğunun tespitini yapmış olduk. 5 ilimizde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Diğer illerimizde de yüzde 90 seviyesindeyiz. Yıkılan binaların yüzde 96.6'sının 99 öncesi. İlk andan itibaren hem yereldeki hem de uluslarasındaki üniversitelerimizde şehirlerimizin ihya dönemini yürütüyoruz. Amacımız şehirlerimizi tarihiyle, kültürüyle koruyacak anlayışla, çevresini, doğasını koruyacağız. Şehrin 50-100 yılını planlayacak şekilde bakıyoruz." ifadeleri ile durum hakkında bilgi verdi.