Bakan Kirişçi Hatay'daki barajlar hakkında açıklama yaptı!

Dün Hatay merkezli meydana gelen depremin ardından barajların patladığına yönelik gelen iddialara Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yanıt verdi.
Bakan Kirişçi Hatay'daki barajlar hakkında açıklama yaptı!

Kahrmanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremin ardından bir süredir artçı depremler devam etse de şiddetli depreme henüz rastlanmıyordu. Dün akşam saatlerinde meydana gelen iki şiddetli deprem ise Hatay, Osmaniye, Adana ve Gaziantep gibi illerde son derece şiddetli bir şekilde hissedildi. 

Durum bu şekilde iken bir diğer yandan da sosyal medyada gerçekleşen depremin ardından Hatay'da barajların patladığı iddia edildi. Bu iddiaların git gide yayılarak dün panik halinde tedirginlik yaratması konusu hakkında bugün Tarım ve Orman Bakanı Vahir Kirişçi açıklamalarda bulundu. 

İNCELEMELER YAPILMIŞ! 

Bakan Kirişçi tarafından yapılan açıklamaya göre bölgede DSİ tarafından barajların yerinde incelendiği ifade edilerek konu hakkında ise  "İlk tespitlerimize göre Hatay'daki Yarseli ve Büyük Karaçay barajlarımızda, baraj güvenliğini tehdit eden bir durum bulunmuyor. Hatay'ımıza, tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun." şeklinde açıklmalarda bulundu. Bölgede bulunan kişilerin tedirgin olabilecekleri bir durumun olmadığını ifade etti.