Bakan Çavuşoğlu'ndan seçim tahmini! Yüzde vererek açıkladı

Seçimlere sayılı günler kala Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından bugün yapılan açıklamalarda seçime dair tahminlerde bulunuldu.
Bakan Çavuşoğlu'ndan seçim tahmini! Yüzde vererek açıkladı

Bugün tv100 canlı yayınına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri hakkında tahminlerde bulundu. Yapılan açıklamalarda seçimlerde hangi adayın kazanacağını yüzde vererek belirten Çavuşoğlu, bir yandan da gençlere seslendi.

YÜZDE 56'NIN ÜZERİNDE OYLA SEÇİLECEK! 

14 Mayıs seçimlerinden önce Çavuşoğlu tarafından yapılan açıklamalarda yüzde 50'nin üzerinde bir oy oranına sahip olunacağı konusunda tahminlerde bulunan Çavuşoğlu'na bu sözlerin hatırlatılması üzerinde kendilerinin de bu sonucu tahmin etmediklerini ifade etti. Bu defa ikinci tur için de tahminde bulunan Çavuşoğlu, "Bizim burada en büyük rakibimiz rehavettir. Rehavete kapılmayacağız, rehavete kapılırsak olmaz. Herkes sandığa gidiyor. Yurt dışı bize güzel bir ders verdi. Örnek oldu. Yüzde 56'nın üzerinde bir oyla Cumhurbaşkanımız seçilecek." ifadeleri ile yüksek bir oy oranı ile Erdoğan'ın kazanacağına işaret etti.

GENÇLER NE BEKLİYOR?

Seçimlerde büyük bir etken rolünü üstlenecek olan gençlere de seslenen Çavuşoğlu, "Gençler ne düşünüyor ne istiyor? Onu da anlamamız, öğrenmemiz lazım. Onların da taleplerini karşılamamız lazım. 21 sene önce böyleydi... Evet çok kötüydü. Doğru. 21 sene boyunca çok yaptık, ama sadece bunu anlatmakla gençlerimizi ikna edemeyeceğimizi gördük biz, görüyoruz. Bunlarla övüneceğiz, Cumhuriyet'imize kazandırdığımız tüm eserlerle övünüyoruz. Ama bundan sonra ne yapacağız, mevcut sorunlar ne, gençler ne bekliyor?" şeklindeki açıklamaları ile bu konunun da üzerine gidileceğinden bahsetti.

SİNAN OĞAN YORUMU! 

Son olarak da dün yapılan açıklama ile Cumhur İttifakı'na katıldığını duyuran Sinan Oğan hakkında yorumlarda bulunan Çavuşoğlu, "Sinan Oğan milletçi bir arkadaş, çizgisini bilyiorum. Sinan Oğan’ın 3 seçeneği vardı, pazarlık yapmadı. Tüm bu gelişmeler karşısında duyarsız kalmayarak tarafını belli etti, bunun için insan linç edilir mi? Bugün Sinan Oğan’ı linç edenler ‘Kılıçdaroğlu’na destek veriyorum’ deseydi, linç etmezlerdi. Biz eleştirebiliriz ama linç etmiyoruz. Madem böyle bir kötü arkadaştı ama sayın Kılıçdaroğlu neden desteğini istedi? HÜDA PAR'a aynısını yaptılar. Gidiyorlar, görüşüyorlar ittifak olmayınca 'Hizbullah ile bağlantılı' diyorlar. Sayın Akşener masadan kalktı, aynı grup linç etti. Bir kadına en ağır küfürleri ettiler." şeklinde açıklamalarda bulundu.