Bakan Bilgin'den son dakika taşeron işçi açıklaması geldi!

Bugün Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan geçici işçi ve staj mağdurları hakkında yapılan açıklamanın ardından taşeron işçiler hakkında da açıklama geldi.
Bakan Bilgin'den son dakika taşeron işçi açıklaması geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugün geçici işçi ve staj mağdurları hakkında açıklama yapmıştı. Staj mağdurları konusunun gündeme gelmesi ile birlikte bu konuda herhangi bir çalışmanın bulunmayacağını belirten Bakan Bilgin, bunun yanı sıra da daha önce söz verildiği gibi geçici işçiler konusunda çalışmalara en kısa zamanda başlanılacağına değindi. Gündemde yer alan bir diğer konu da taşeron işçiler oldu. 

TAŞERON İŞÇİLER HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ! 

Bakan Bilgin yaptığı açıklamalarda işçileri korumanın asli bir görev olduğundna bahsederken, bununla birlikte de "EYT gibi bir sorun çözüldü. Şimdi de Meclis'te geçici işçiler sorunu var. Bu sorunu da tarihsel olarak ciddi bir adım atarak çözüyoruz. Biz bunları seçim için yapmıyoruz. 'Bu konu seçime yetişir mi?' diye soranlar var. Seçime yetişmesi gerekmiyor zaten seçimi biz alırız. Bazı sorunlar seçimden sonra çözülecek. Çünkü önümüzde çözülmesi gereken çok sayıda dosya var. Taşeron işçiler sorunu var, başka sorunlar var. Onların hepsini adım adım çözeceğiz. Çözmediğimiz hiçbir şey olmayacak. Çalışma hayatı huzurlu olursa, çalışma hayatında işçi, işveren, devlet arasındaki ilişkide emeğin hukukunu koruyan bir yaklaşım hakim olursa sorunlar çözülür. Bizim devletimiz sosyal bir devlettir. Çalışanlarını, emeklilerini, emekçilerini korumak Anayasal görevidir." şeklinde yapılan açıklama ile birlikte bütün sorunları çözme konusunda kararlılığın bulunduğundan bahsetti.