Bahadır Barajı'nda su tahliyesi 10 gün sürecek

Vali Funda Kocabıyık, öğle saatlerinde gövde dolgusunda 3 gün önce su çıkışı oluşan Bahadır Göleti’ne giderek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Bahadır Barajı'nda su tahliyesi 10 gün sürecek
Teknik ekipten bilgi aldıktan sonra gövde dolgusu üzerinde oluşan hasarı inceleyen Vali Funda Kocabıyık, kurulan tahliye pompaları ve tahliye ünitelerini gezdi.

Banaz Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ve Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdür Yardımcısı Abdul Kasım Sarımehmet ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Funda Kocabıyık çalışmaların olumsuz hava koşullarına rağmen aralıksız sürdüğünü söyledi.

Göletten şu ana kadar 410 milyon metre küp suyun tahliye edildiğini ifade eden Vali Funda Kocabıyık, riskin her geçen gün azaldığını ifade etti.

Su tahliyesini hızlandırmak için bölgeye ilave 4 su tahliye pompası getirildiğini belirten Vali Funda Kocabıyık, “Kurulan 4 pompa çalışıyor, ilave 4 pompanın kurulmasıyla toplam 8 pompa 24 saat su tahliyesi yapacak. Olayın gerçekleştiği anda gölette 1 milyon 500 bin metreküp su vardı, bu gün itibariyle gölette 1 milyon 90 bin metre küp su kaldı. Başka bir ifadeyle göletteki suyun yaklaşık üçte birini boşalttık” dedi.

Su seviyesindeki düşüşün sevindirici olduğunu, riskin giderek azaldığını ancak tedbirlerin sürdüğünü dile getiren Vali Funda Kocabıyık şöyle konuştu:

“Bahadır ve Hatipler köylerindeki vatandaşlarımız bir süre daha evlerine dönmesin. Olağanüstü bir durumla karşılaşmazsak Pazar günü vatandaşlarımızın evlerine dönebileceği yönünde bilgilendirmeyi yapmayı hedefliyoruz. Göletin tamamen boşalması 10 gün kadar sürebilir. Bu noktada yağış önemli. Gölete yeni su girişini engellemeye çalışıyoruz. Kazasız belasız bu süreci atlatacağız. Dondurucu soğuğa rağmen 24 saat bölgede görev yapan herkese teşekkür ediyorum. Basın mensubu arkadaşlarımızda güç şartlarda çalışıyorlar, onlara da kolaylıklar diliyorum. Bir kez daha tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”

Daha sonra Bahadır Köyü’ne giderek vatandaşlarla bir araya gelen Vali Funda Kocabıyık, çalışmalar hakkında bilgi verdi.