Aydın Söke'de tüm iş yerlerine ruhsat denetimi yapılıyor!

Aydın’da Söke Belediyesi tarafından ilçede faaliyet gösteren tüm iş yerleri için ruhsat denetimlerine başlandı.
Aydın Söke'de tüm iş yerlerine ruhsat denetimi yapılıyor!

Aydın’da Söke Belediyesi çok önemli bir denetim uygulaması başlattı. İlçede faaliyet gösteren tüm iş yerlerinin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları denetlenmeye başlandı. Ruhsatları olmayan veya ruhsatlarının dışında faaliyet gösteren işletmeler tek tek tespit edilecek. Zabıta Müdürlüğü ekipleri sırasıyla iş yerlerine giderek denetleme yapmaya başladılar.

İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları olmayan işletmelere süre verilerek ruhsat almaları istenecek. Bu süre içerisinde ruhsat eksikliklerini gidermeyen işletmelere cezai işlem yapılacak. Ruhsatları güncel olmayanlardan ise güncelleme yapmaları istenecek.

DENETİMLER BAŞLADI!

Söke Belediyesi, ilçe genelinde faaliyet gösteren iş yerlerinde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı denetimlerine başladı. Söke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki tüm iş yerlerini kontrol edecek.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin amacının ruhsatsız işletmelerin tespit edilmesi ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının güncellenmesi olduğunu belirtti. Ekipler ilçe genelinde denetimlerini sürdürerek, işletmelerin yasal gerekliliklere uygun olup olmadığını kontrol edecek.

Denetimlerde ruhsatsız iş yerlerine gerekli uyarılar yapılarak, belirli bir süre içerisinde ruhsatlarını almaları istenecek. Belirtilen süre sonunda ruhsat almayan işletmelere ise cezai işlem uygulanacak. Söke Belediyesi, bu denetimlerle ilçe genelinde düzeni sağlamak ve vatandaşların daha güvenli bir şekilde hizmet almasını temin etmeyi hedefliyor.

Türkiye genelinde ruhsatsız iş yerleri çokça tartışılan bir konu olurken Söke Belediyesi bu tartışmalara kökten çözüm getiriyor. Bu uygulanan yöntem ile vatandaşlar bu iş yerlerinden daha sağlıklı ve güven içerisinde hizmet alma imkanı bulacaklar. İlçenin huzuru için önemli olan bu denetimlerin diğer belediyelere de örnek olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı