ATV Ankara temsilcisinden Uşak’a övgü

Uşak Belediyesi tarafından AKM’de “Yeni Dönemin Şifreleri ve Türkiye’yi hedef Alan Operasyonların Perde Arkası konulu bir konferans düzenlendi.
ATV Ankara temsilcisinden Uşak’a övgü

ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin ve Yenigün Gazetesi Genel Yayın Müdürü Yunus Karakaya’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Belediye Başkanı Nurullah Cahan döneminde Uşak’ta yaşanan değişim ve dönüşüm gündeme geldi. Konuklar, Cahan’ın bu başarısı ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasındaki dik duruşundan dolayı kendisini kutladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Türkiye olarak bizim ileriye dönük çok büyük hedeflerimiz var. Çünkü kökü maziden gelen ve bugüne kadar 16 Türk Devleti kuran büyük bir milletin son temsilcisiyiz. Ülkemize yönelik saldırıları bertaraf ederek, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ilerlerken Türkiye nereden nereye gidiyor? Bunları burada bulunan birbirinden değerli misafirlerimizle konuşacağız. Ben kendilerine hoş geldiniz diyorum” ifadesini kullandı.

Programın moderatörlüğünü üstlenen ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı ise, Uşak’a vali olarak atanan Funda Kocabıyık’a yönelik yaptığı değerlendirme ile konuşmaya başladı. Kocabıyık ile Ankara’da görev yaptığı süreçte tanıştığını dile getiren Bursalı, “Çeyrek asırlık mesleğim sırasında tanıdığım çok değerli ve sevdiğim bir dostumdur. Uşak için büyük bir şanstır. Kendisini kutluyor ve görevinde başarılar diliyorum” dedi.

“DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLAMAK İÇİN CAHAN SEÇİLMELİDİR”


Uşak’taki çalışmalara değinen Bursalı, “25 yıllık meslek yaşamım sırasında Aydın ve İzmir’e giderken Uşak’tan geçerdim. Ama son 5 yılda Uşak’ta baş döndürücü bir değişim ve dönüşüm yaşandığına tanık oluyoruz. Bu değişimin de mimarı şu an Belediye Başkanı olan Sayın Nurullah Cahan’dır. Uşak’taki Kent Parkı gördük. Yapılış tarihine bakınca millet bahçelerinin sizden örnek aldığını söyleyebiliriz.” diyerek gülümsetti.

Belediyeciliğin vizyon istediğini kaydeden Bursalı, Başkan Cahan’a yönelik, “Sizleri bu nedenle tebrik ediyoruz” diyerek, Başkan Cahan’ın başarılı projelerini tamamlaması ve Uşak için yeni projelerin hayata geçmesi için 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden seçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Daha sonra, konferansın konusuna geçen Bursalı, gazetecinin yaşadığı tarihe dönem tanıklık ettiğini belirterek, “Türkiye büyüyüp geliştikçe 2013 yılından bu yana gelişmemizi istemeyenlerin saldırıları artmıştır. Türk siyaseti ideolojik zehirlenmelere maruz kalmıştır. Bunun altında sadece Türkiye’ye diz çöktürmek değil, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yatan düşmanlık da vardır. Bu düşmanlığın altında ise Türk Milletini yok etmeye yönelik operasyonlar yatmaktadır.

Bu operasyonlara; 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dayatılan 367 garabetini, cumhuriyet mitinglerini, e-muhatarayı, MİT Müsteşarının gözaltına alınmak istenmesini, Gezi olaylarını, 5 Temmuz darbe girişimi gibi birçok olayı örnek gösterebiliriz. Daha da eskiye gidersek bu operasyonlara, başbakan Menderes’in askerler tarafından asılmasını, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın öldürülmesini, evet bana göre Özal öldürülmüştür. Örnek göstertebiliriz.” dedi.

Bursalı, “Meclisiyle, milletiyle, muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte tüm saldırılara karşı çıplak elleriyle duran Türkiye, Nobel Barış ödülünü hak etmektedir. 15 Temmuz'un bir örneği daha dünya üzerinde yok” şeklinde sözlerini tamamladı.

“AMAÇ TÜRKİYE’Yİ İSTİKRARSIZLAŞTIRMAKTIR”



Türkiye’nin, dünyadaki enerji rezervlerinin bulunduğu bir coğrafyanın tam ortasında yer aldığını belirten Zafer Şahin de, hedefin Türkiye'ye çizilen sınırların ötesine geçmemesi olduğunu belirtti. Ekonominin dünyaya yeni bir düzen verdiği vurgusunu yapan Şahin, sürecin Türkiye karşıtı planlı ve sistematik saldırılarla yürütüldüğünü dile getirerek, amacın Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak olduğunu ekledi.


MİT Müsteşarının sorguya çağrılmasından, Kobani olaylarına ve 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar detaylı bilgi veren Yenigün Gazetesi Genel Müdürü Yunus Karakaya ise, o dönemde Uşak Belediye Başkanı tarafından gösterilen dik duruş nedeniyle tebrik ve teşekkürlerini iletti.


Program sonunda Uşak Valisi Funda Kocabıyık, yıllardır arkadaşlık ettiği Şebnem Bursalı’ya, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Yenigün Gazetesi Genel Müdürü Yunus Karakaya’ya, ve Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar da Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin’e el dokuması Eşme kilimi armağan etti.