Atapark’ta bir bardak çay 12 TL Çocuk parkında oynamak ve yürüyüş yapmak 5 TL

Uşaklıların cazibe merkezi olan Atapark civarında park edilen otolardan 5 TL otopark ücreti alınmaya başlandı.
Atapark’ta bir bardak çay 12 TL  Çocuk parkında oynamak ve yürüyüş yapmak 5 TL

Bugünden itibaren alınan otopark ücreti fişlerinde para toplayan kurumun adı: “Uşak Spor Faaliyetleri ve Altyapı Yatırımları A.Ş.” olarak belirtildi.

Eşiniz ve çocuklarınızla günün yorgunluğunu atmak için akşam saatlerinde Atapark civarında bulunan kafe ve restoranlarda bir şeyler yiyip içmek istediniz. Bir restoran veya kafenin önüne yanaştığınızda başınızda dikilen bir görevli sizden 5 TL otopark ücreti istedi. Ödeyip içeri girdiniz. Kafede bir bardak çay içtiniz. 7 TL, üzerine 5 TL de otopark ücreti ödediğinizde bir bardak çay için cebinizden 12 TL para çıkmış oluyor.

Yürüyüş pistinde spor yapmak ya da çocuğunuzu oradaki çocuk parkında salıncaklara bindirmek için de 5 TL otopark ücreti ödemek zorundasınız.

“ŞEHİR İÇİ YOLLARDAN OTOPARK ÜCRETİ ALAMAZSINIZ”

Konuya tepki gösteren vatandaşlar da kentin otopark ihtiyacını karşılaması gereken belediyenin bu asli görevini yerine getiremediği için otopark ücretleri ile kasasını doldurmaya çalıştığını ve bunun içinde her zaman tek yol olarak gördüğü vatandaşın cebine el atmak yöntemine başvurduğunu belirtti.

Vatandaşlar, “Uşak Belediyesi asli görevi olan otopark yapma görevini yerine getiremediği için yol kenarlarına park etmek zorunda kalan vatandaştan otopark ücreti talep etmeye başladı.

Bu işlemin hukuksuz olduğunun farkına varmış olmalı ki; Para toplayan kurum belediye değil, Uşakspor Faaliyetleri ve Altyapı Yatırımları A.Ş. olarak görülmektedir. Bu bir hülledir. Vatandaş bu kanunsuz otopark ücreti toplama olayının farkındadır” şeklinde itiraz etti.

İlgili Haberler