Aş, aşş, aşş.. ki, ki… aşki aşki aş.. sloganının mucidi Büyük Aşigo vefat etti

Atadan gelen Uşakspor aşkı ile Uşakspor tribünlerinin sevgilisi haline gelen Büyük Aşigo Mümtaz Aytaş (58), bu sabah vefat etti.
Aş, aşş, aşş.. ki, ki… aşki aşki aş.. sloganının mucidi Büyük Aşigo vefat etti

Uşakspor taraftarlarının (Aşigo) en çok sevdiği isimlerden Mümtaz Aytaş, bu sabah evinde aniden fenalaştı. Yakınları tarafından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Mümtaz Aytaş, yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak aramızdan ayrıldı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Büyük Aşigo Mümtaz Aytaş, rahmetli babası Bahattin Aytaş, diğer kardeşleri Hüseyin Aytaş ve Uşakspor Aşigo Taraftarlar Derneği Başkanı Hakan Aytaş ile Uşakspor taraftarlarının sevip saydığı şahsiyetlerden birisiydi.

Mümtaz Aytaş’ın bir diğer en büyük özelliği; Aşigoların sloganı olan; “Aş, aşş, , ki, ki, aşki aşki aşş” sloganını icat eden aşigo olmasıydı.

Mümtaz Aytaş’ın kardeşi Uşak Aşigo Taraftarlar Derneği Başkanı Hakan Aytaş, “Ağabeyim zaten uzun zamandır akciğer kanseri nedeni ile tedavi görüyordu. Bu sabah evinde aniden fenalaştı. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldık. Burada doktorların tüm çabasına rağmen aramızdan ayrıldı. Çok üzgünüm. Benim ikinci babam gibiydi. Yaklaşık bir ay önce de annem Müzeyyen Aytaş’ı uğurladık. Onun acısı dinmeden ağabeyimi yitirirdik. Bütün Uşak’ın ve Aşigoların başı sağ olsun” dedi.

Aytaş, ağabeyi Mümtaz Aytaş'ın cenazesinin yarın öğle namazına müteakip Yücetepe Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Şekerevleri Mearlığında toprağa verileceğini sözlerine ekledi.

1967 Uşakspor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Argan Arıcak; Diğer Dernek Başkanımız Hakan Aytaş ve Hüseyin Aytaş’ın ve bizimde tribünlerimizin abilerinden Mümtaz Aytaş hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Merhum Mümtaz Aytaş ağabeyimize Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileriz. Tüm aşigoların ve acılı ailesinin başı sağ olsun” şeklinde üzüntülerini belirtti.

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi olarak, merhum Mümtaz Aytaş’a Allah’tan rahmet, acılı ailes