Artık Halk Kütüphaneleri Bir Tıkla Cebinizde Olacak

Gün geçtikçe içeriğine yeni eklemeler yapan e- Devlet kitap severlerin ilgisini çekecek bir yenilik getirdi. Yapılan yenilikle halk kütüphanelerine üye olunabilecek, katalog taraması yapılacak ve e-kitaplara erişilebilecek
Artık Halk Kütüphaneleri Bir Tıkla Cebinizde Olacak

Devlet bünyesinde verilen hizmetlerin elektonik ortamda sunulduğu e-Devlet  tarafından yeni sisteme ilişkin şu duyuru yapıldı:
 "e-Devlet Kapısı üzerinden veya 'Kütüphanem Cepte' mobil uygulaması aracılığıyla e-Devlet portalına bağlanarak, istediğiniz halk kütüphanesine 'e-üyelik' yapabilir, anında 'e-kitaplara' erişebilir, katalog taraması yapabilir, ödünç aldığınız kitapların süresini uzatabilir, üyelik bilgilerinizi güncelleyebilir, kayıt yaptırdığınız halk kütüphanesini değiştirebilir ve bütün halk kütüphanelerinin hizmet bilgilerine erişebilirsiniz." 

e-Devlet üzerinden halk kütüphanelerine üyelik almak için vesikalık fotoğraf, iletişim bilgileriniz, üye olmak istediğiniz kütüphane bilgilerini girdikten sonra başvurunuzu yapabilirsiniz. Üye olduktan sonra kullanıcılara tek seferde en fazla 3 kitap verilmektedir. Ayrıca ödünç verilen kitapların 15 gün içerisinde teslim edilmesi gerekmektedir. Fiziksel kitaplar dışında dijital kitaplara da rahatlıkla ulaşabilirsiniz.