Arefe günü eczaneler açık mı, kaça kadar açık? Arefe günü eczane çalışma saatleri

Vatandaşların büyük bir kısmı bugün arefe günü olması sebebi ile eczanelerin açık olup olmadığını merak ediyor. Arefe günü eczaneler açık mı, kaça kadar açık? Arefe günü eczane çalışma saatlerine ilişkin merak edilen detaylar haberimizde
Arefe günü eczaneler açık mı, kaça kadar açık? Arefe günü eczane çalışma saatleri

Arefe günü eczanelerin çalışma saatleri en sık merak edilen konular arasında yerini alıyor. Bu yıl 10 Nisan tarihinde başlayacak olan Ramazan Bayramı tam 3 gün sürecek. İlaçlarını almak isteyen ya da acil eczane hizmetlerinden yararlanmak isteyenler eczanelerin çalışma saatlerini merak ediyor.

Aktarılan son habere göre eczanelerde bugün Milli ve Dini Bayramlar için uygulanacak çalışma saatleri geçerli olacak. Türkiye geneli kamu kurum ve kuruluşları bugün saat 13.00’den sonra tatile girecek. Peki, eczaneler bu sürede nasıl çalışacak?

Eczaneler Ramazan Bayramında 09.00 – 13.00 saatleri arasında hizmet verecek. Bugün öğleden sonra da nöbetçi eczaneler hizmet vermeye başlayacak. Peki, 9 Nisan arefe günü eczaneler ne kadar süre boyunca çalışacak?

AREFE GÜNÜ ECZANE ÇALIŞMA SAATLERİ

Eczanelerin 9 Nisan arefe günü saat 09.00 – 13.00 saatleri arasında çalışacağı öğrenildi. Diğer yandan öğleden sonra ise nöbetçi eczaneler devreye girecek. Resmi tatil boyunca yani Ramazan Bayramı’nda da nöbetçi eczaneler hizmet verecek. Alışveriş merkezlerinde olan eczaneler de dahil olmak üzere tüm eczaneler belirtilen çalışma saatlerine uymaktadır. Resmi tatillerde ve arefe günlerinde öğleden sonra nöbetçi eczaneler hizmet vermektedir.

RAMAZAN BAYRAMI ECZANELERİN ÇALIŞMA SİSTEMİ

Ramazan Bayramı 3 günlük resmi tatili içerisinde barındırmaktadır. Buna göre 024 yılı takvimine göre 10 11 12 Nisan tarihleri Ramazan Bayramı’na denk gelmektedir. Ramazan Bayramı’nda nöbetçi eczaneler bölge bölge faaliyetlerine devam edecek. Nöbetçi eczane ihtiyacınız olduğunda e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz.