Araba kiralama firmalarının bayram rezervasyonları bitti

Araba kiralama firmalarının kurban bayramında daha çok araba stokladığını biliyoruz. Küçük çaplı bir araştırma yaptığımızda kurban bayramı için neredeyse bütün şirketler kurban bayramı rezervasyonlarının bittiğini size bildirmek istiyoruz.
Araba kiralama firmalarının bayram rezervasyonları bitti

Türkiye’de artık araba kiralamayla ilgili olarak oldukça ciddi adımlar atılıyor. Birçok yabancı firma halen Türkiye’de işe başlarken maalesef kendi girişimcilerimizden herhangi bir adım atılmıyor ve halen tamamen yerli ve uluslararası boyutta bir araba kiralama firması yok. Olanlar ise halen çağa ayak uyduramayıp senet ile araba kiralıyorlar. İnsanların güveni senete karşı hiç denecek yok kadar azdır ve haliyle havalimanlarında araba kiralayan firmalar paraya para demiyorlar. Kurban bayramında araç kiralama firmalarının neredeyse bütün stoklarını erittiğini söyleyelim. Birçok araç kiralama firmasının internet sitesine giriş yaptığınızda kurban bayramı ve hatta bazılarında önceki hafta için bile yer bulamıyorsunuz. 

KREDİ KARTI ZORUNLU OLARAK TUTULUYOR

Havalimanından araç kiralamak için kredi kartınızın olması gerekiyor. Bunun yanında ele alınması gereken en önemli konulardan bir tanesi ise elbette insanların güveni oluyor. Sürekli olarak güven üzerinde duruyoruz ama burada ele alınması gereken nokta firmanın güvenliğidir çünkü bazı aileler araba kiralayıp uzun yola çıkacaklar ve neredeyse 2 gün tamamen yolda geçecek. Dolayısıyla herhangi bir teknik ve maddi sorun yaşamamak için tercihler genelde havalimanlarında hizmet veren büyük şirketlerden yana oluyor. Kurban bayramında stokları eriten firmalarda bayram öncesinde çok ciddi bir yoğunluk yaşanacak.

BAZI ŞİRKETLER EN AZ 2 GÜNÜ ŞART KILIYOR

Araba kiralamak isteyenlerin bütün şirketlerin internet sitelerini gezdiğini çok iyi biliyoruz ve haliyle bizde bu konuyla alakal olarak kısa bir araştırma yaptık. En çok bilinen şirketlerde herhangi bir araba göremiyoruz ama bazı şirketlerden araba kiralamak için sadece kurban bayramına özel olarak 2 günlük araç kiralamanız gerekiyor. Bu arada sadece bayramın ilk günü araç kiralayanların sayısı da bir hayli fazladır. Dolayısıyla bayramın ilk günü araç alıp 1 hafta araç kiralayacaklar bunu yapamaz hale geliyorlar. Dolayısıyla şirketler özel günlerde bu tür önlemler alıyor.