Ankara'da yaşayanlar dikkat! Meteoroloji son dakika açıkladı o ilçelerde yaşayanlar için kritik uyarı geldi

Türkiye'de başkent bölgesinde yaşayan milyonlarca vatandaş için bu akşam itibariyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden açıklamalar geldi.
Ankara'da yaşayanlar dikkat! Meteoroloji son dakika açıkladı o ilçelerde yaşayanlar için kritik uyarı geldi

Ankara'da yaşayanlar dikkat! Meteoroloji son dakika açıkladı o ilçelerde yaşayanlar için kritik uyarı geldi - Türkiye'de başkent bölgesinde yaşayan milyonlarca vatandaş için bu akşam itibariyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden açıklamalar geldi. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalarda şu uyarılara dikkat çekildi.

Bölge genelinin parçalı çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden orta kuvvette, yarın kuvvetli (50-70 km/sa) ve yer yer fırtına (70-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Bölgemizde beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların, (11.03.2023) Cumartesi ve (12.03.2023) Pazar günleri yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR: Rüzgarın, bölge genelinde Cumartesi ve Pazar günleri güney (Lodos) yönlerden fırtına (50-70 km/saat), hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.