Ankara Belediyesi ilk defa atanmak üzere Mühendis alımlarını başlattı!

Ankara İli Etimesgut Belediyesi tarafından yapılan son açıklama ile birlikte ilk defa atanmak üzere sözleşmeli personel alımının yapılacağı açıklandı.
Ankara Belediyesi ilk defa atanmak üzere Mühendis alımlarını başlattı!

1 Nisan tarihli Resmi Gazete kararlarına göre Ankara Etimesgut Belediyesi tarafından ilk defa atanmak üzere personel alımının yapılacağı duyuruldu. Başvuru için gerekli olan bilgilerin yanı sıra Mühendislik alımı için başvuru şartlarına da yer verildi. 

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPILACAK! 

Etimesgut Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile birlikte personel alımı yapılması için gerekli olan nitelik, cinsiyet ve KPSS puan türü ve puanı gibi detaylara yer verildi. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

Hem Belediyede çalışmak için hem de Mühendislik alanında işe girebilmek için kişilerin sağlaması gerekn genel ve özel başvuru şartları şu şekilde verildi;

Genel Başvuru Şartları 

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten
  • işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle, askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,
  • İlan edilen pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak gerekmektedir. 

Özel Başvuru Şartları 

  • İlan edilen unvan için mezun olunan okul itibari ile öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak unvanların karşısında belirtilen puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak.
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.
  • İngilizce YDS’ de en az (D) düzeyinde puan almış olmak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak gerekmektedir. 

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ 

İlana başvuru yapmak isteyen vatandaşların 10/05/2023-12/05/2023 tarihleri arasında (30 Ağustos Mh. Şehit Hasan Öztürk Cad. No: 5 Etimesgut /Ankara adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra da belediyenin resmi internet adresi üzerinden de online başvurular yapılabilmektedir.