Anadolu Ulaşım’ın konkordato talebi 6 ay daha uzadı

Bir zamanlar Uşak’ın tek ulaşım şirketi olan Anadolu Bilet Satış Hizmetleri ve Otobüs İşletmeciliği A.Ş.’nin konkordato talebi; Uşak 2. Asliye Hukuk Mahkemesi (Asliye Ticaret Mahkemesi sıfatıyla) tarafından 6 ay daha uzatıldı.
Anadolu Ulaşım’ın konkordato talebi 6 ay daha uzadı

İş insanı merhum Orhan Erdoğmuş tarafından 2003 yılında Uşak’ın tek şehirlerarası taşımacılık şirketi olarak kurulan ve getirdiği yeniliklerle ulaşım sektöründe Türkiye’nin yıldızı olan Anadolu Bilet Satış Hizmetleri ve Otobüs İşletmeciliği A.Ş. 2018 yılından beri yaşadığı maddi sıkıntılar yüzünden zor günler geçiriyor.

Bilet Satış Hizmetleri ve Otobüs İşletmeciliği A.Ş. 2012 yılında Pamukkale Turizm’e devredilmiş, 2018 yılında da yaşadığı sorunlar yüzünden konkordato talebi ile mahkemeye başvurmuştu.

Konkordato isteyen şirketin Anadolu Ulaşım A.Ş. ile ilgisi yok

Merhum Orhan Erdoğmuş’un ölümünden sonra şirketler oğlu Halil Erdoğmuş’un yönetimine geçmişti.

Halil Erdoğmuş şehirler arası yolcu taşımacılığı yanında şirketleri büyüterek; filo kiralama, akaryakıt, inşaat gibi çeşitli sektörlere girmişti.

Erdoğmuş, 2012 yılında taşımacılık sektöründeki olan Anadolu Bilet Satış Hizmetleri ve Otobüs İşletmeciliği A.Ş.’yi Pamukkale Turizme devretmişti.

Anadolu Ulaşım A.Ş. yukarıda belirtilen sektörlerde faaliyetlerine hala devam ediyor. Konkordato ilan eden şirketle herhangi bir ilişkisi kalmadı.

Konkordato Nedir?

Konkordato, şirketlerin borçlarının yeniden yapılandırılması için başvurdukları hukuki bir yöntem.

Mali durumu bozulmuş olan borçlunun, borçlarını belli bir oranda ve vadede ödemesine ilişkin alacaklıları ile yaptığı ve mahkemece onaylanan bir anlaşma niteliği taşıyor.

Net bir veri bilinmemekle birlikte uzmanlar daha önce yılda ortalama 300 şirketin iflas ertelemeye başvurduğunu, Ocak ayından sonra bu rakamın şimdiden en az üçe katlandığını belirtiyorlar.

(SALİH KILINÇ / HABER)