Anadolu Ajansı 98 yaşında

Uşak Belediye Başkanı Cahan:"Anadolu Ajansı hem dünyada hem Türkiye'de tüm gelişmeleri doğru tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla anlatan bir kurum"
Anadolu Ajansı 98 yaşında

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Anadolu Ajansının hem dünyada hem Türkiye'de tüm gelişmeleri doğru tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla anlatan kurum olduğunu söyledi.

Cahan, Anadolu Ajansının (AA) 98. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 6 Nisan 1920 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından istiklal mücadelesinin güçlü sesi olarak kurulan Anadolu Ajansının ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla yüz yıla yakın zamandır hizmet verdiğini söyledi.

AA'nın üstlendiği misyonu tarih boyunca layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden Cahan, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihimizle eşdeğer, meclisimizle eşdeğer Anadolu Ajansımızın 98. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde kurulan Anadolu Ajansı, o günden bugüne tarihi olayların en canlı tanığı. Bu olayları halkımıza yansıtan bizlerle paylaşan ve gece gündüz 24 saat çalışan basın mensubu arkadaşlardan oluşan bir kurum. Tebrik ediyorum daha nice nice başarılı hizmetler diliyorum. Özellikle yaşamış olduğumuz 15 Temmuz olayını anbean anlatan, karelere en güzel şekilde yansıtan ve devamında da hem dünyada hem Türkiye'de tüm gelişmeleri doğru tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla anlatan AA'yı tebrik ediyorum. Tüm çalışanlara başarılar diliyorum." 

Cahan, AA'nın 98. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kent merkezindeki dijital panolarda da kutlama mesajı yayınlattı.