Altılı Masa saat kaçta, nerede toplanacak, hangi konular görüşülecek?

Seçime geri sayım başlamışken Altılı Masa adayı bekleniyor. Bugün toplanacak Altılı Masa'nın nerede, saat kaçta görüşeceği ve masadaki konu başlıkları sorgulanıyor.
Altılı Masa saat kaçta, nerede toplanacak, hangi konular görüşülecek?

26 Ocak Perşembe 2023 tarihi ile 11'inci kez bir araya gelecek olan Altılı Masa'nın kamuoyuna yapacağı açıklamalar merakla bekleniyor. Seçimlerde çıkacak aday kamuoyu tarafından beklenirken Millet İttifakı olarak girecek altı genel başkanın oluşturduğu masa İYİ Parti'nin ev sahipliğinde bir araya gelecek. Altılı Masa'nın çıkaracağı Cumhurbaşkanı adayı için açıklama beklenirken gözler bugün yapılacak toplantıya çevrildi. 

SEÇİM İÇİN  ROTA BELİRLENECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği 14 Mayıs 2023 tarihi seçim için anılırken Cumhur İttifakı'nda da adaylık çalışmalarına hız verildi. Seçim sandığında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında çıkacak rakibin kim olacağı merak konusu olurken uzun bir süredir bir araya gelen ancak kamuoyuna bir aday açıklaması yapmayan Alıtı Masa liderlerinin bugün düzenlenecek toplantının ardından açıklama yapması bekleniyor. Liderler ortak aday konusunda ilk kez İYİ Parti ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda değerlendirmelerde  bulunacakken aday seçiminde ortak karara varılacak. Oy birliği ile sonucu Altılı Masa içerisinden yapılacak oylama ile kriterleri karşılayan kişi aday olarak seçilecek.

CUMHURBAŞKANI ADAYI AÇIKLANACAK MI?

Bugün İYİ Parti ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda Cumhurbaşkanı adayının kim olacağının yanı sıra adayaın açıklanacağı tarihe ilişkin ortak karara varılması bekleniyor. Öte yandan Altılı Masa'da sadece adaylık değil, parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritasıda  gündemde olacak. 30 Ocak 2023 tarihinde Altılı Masa'da yer alan genel başkanlar düzenlenecek lansmanda hükümet programını duyuracak. Bu kapsamda adayın da şubat ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. Toplantı sonrası paylaşılacak metinde yol haritasının duyurulması ve açıklama yapılması öngörülüyor.