Alperen Ocakları Uşak İl Başkanlığı, Çanakkale Şehitlerini Andı

Alperen Ocakları Uşak İl Başkanlığı, Çanakkale Zaferi’nin 104. yılı dolısıyla Tiritoğlu Parkı’nda  stant açtı.
Alperen Ocakları Uşak İl Başkanlığı, Çanakkale Şehitlerini Andı

Etkinlikle basın açıklaması yapan Uşak Alperen Ocakları Bayan Teşkilatı Başkanı Emine Nur Hatipoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Değerli basın mensupları, kıymetli Uşak halkı, yiğit dava arkadaşlarım. Sizleri selamların en yücesi olan Allah’ın selamıyla selamlıyorum. Sözlerime başlamadan önce Irak’ın kuzeyindeki operasyonda çıkan çatışmada şehit olan askerlerimizi ve Yeni Zelanda’daki cami saldırısında şehit olan Müslüman kardeşlerimizi saygı ve minnetle anıyor, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Çanakkale Boğazında ve Gelibolu yarımadasında cereyan eden deniz ve kara savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran, birer Zafer destanlarıdır. Dünyada tarihe kazınan Çanakkale Destanı Türk tarihinin şeref nişanesi olmuş, bu muharebe ile bütün dünya elindeki yegane varlığı inanç olan bir milletin vatan için yokluk içinde ve canlarının kaygısına bir an dahi düşmeden hatta şehit olma aşkıyla yanarak neler başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Çanakkale vatan için savaşıp şehadete eren ecdadımızın o mübarek topraklar altında kefensiz yatışı, ruhu arşa ulaşmış Mehmed’in namus bildiği tüfeğine sarılışı ölse bile bırakmayışının adıdır.. Anadan, yardan geçen hatta daha çocukluğundan geçmeyen 15lilerin yiğitliğe uzanışıdır Çanakkale..

Ey Çanakkale’min 250.000 şehidi. Ey İstiklalimin şairi. Ey şehit liderim Muhsin Yazıcıoğlu. Rabbimizin sizler için hazırladığı makamlarda müsterih olun, mahzun olmayın. Bizler ki sizi anıp sizlere dua etmeyi bu vatana sizler gibi canımızı hiçe sayarak hizmet etmeyi boynumuza borç bildik. Biz bundan 104 yıl önce Çanakkale de milletçe yedi düveli karşımıza alarak beşiğinde bebeğini bırakan analarla, yüreğine imanını alan yiğitlerle, yaşlısıyla ve genciyle bu vatanın mukaddes topraklarını düşmana geçit vermedik. Ruhları şad olsun. Sözlerime son verirken Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi

“Çanakkale vatandır, geçilmez

Çanakkale topraktır, satılmaz

Çanakkale devlettir, kültürdür

Çanakkale Geçilmez ve geçilmeyecektir.”

Biz Alperen Türk Gençliği olarak bedeli ne olursa olsun namus bildiğimiz bu değerleri asla çiğnetmeyecek, Çanakkale şuurunu daima diri tutacağız.