Alperen Ocakları Genel Başkanı Samet Bağcı Uşak'a geldi

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Samet Bağcı, Ege Bölgesi ziyaretleri kapsamında Uşak’ıda ziyaret etti.
Alperen Ocakları Genel Başkanı Samet Bağcı Uşak'a geldi
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Uşak'a gelen Alperen Ocakları Genel Başkan Samet Bağcı, Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sezer ve Alperen Ocakları Uşak İl Başkanı Ali Karaca ile birlikte Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’i ziyaret etti.

Samet Bağcı ziyaretinde, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’e Ay-Yıldız işlemeli kilim hediye ederken, Bülent Şahin de Samet Bağcı’ya “El Dokuması Eşme Kilimi” hediye etti. Samet Bağcı il milli eğitim müdürlüğü ziyaretinin ardından Alperen Ocakları Uşak İl Başkanlığını ziyaret etti. Bağcı, burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi.

“İ’lay-ı Kelimetullah için Nizam-ı Âlem ülküsüne gönül vermiş, “iki günü birbirine müsavi olan müslüman zarardadır” şuuruyla hesaba oturan, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” ölçüsünü hayatlarına amir kılan, “yediğin yok olur, yedirdiğin kalır; giydiğin yok olur, giydirdiğin kalır” düşüncesini gaye edinen, kendisini hem Hakk’a hem de halka adayan, “ölmeden önce ölünüz” ilkesine sahip iman abideleri; gündelik menfaatleri bir kenara bırakarak Hakk’ın davasına kendini adayan kıymetli dava arkadaşlarım!

Bilmenizi isterim ki, anlık ikbal ve gayeleri bir kenara bırakmış bu kutlu davanın neferleri olarak, dün olduğu gibi bugün ve yarın da inandığımızı yapmaya, bu uğurda bir olmaya, brlik olmaya devam edeceğiz! Safları çok daha sıkı tutup, tarihin bize yüklediği sorumluluk bilinciyle hareket ederek, “Dicle kenarında bir kurt koyunu kapsa, ilahî adalet gider Ömer’den sorar onu” anlayışının gereği olarak tüm mazlum ve muzdariplere sahip çıkmayı kendimize vazife bileceğiz!

Bu noktada ölçümüz geçmişimiz ve inandıklarımız olacaktır. “Ahdine vefâsızlık eden herkes için kıyamet günü bir bayrak dikilip bu falanın vefâsızlık alâmetidir diye ilân olunacaktır.” (Buhârî, Cizye, 22; Edeb, 99; Hiyel, 99; Müslim, Cihâd, 11-17) Hadis-i Şerifi’ni şiar edinerek ihanetin gazabını hatırlatacak; Hz. Hamza’yı Şehit eden Hz. Vahşi’nin tevbesinin kabul edilerek son sahabe olduğunu da unutmayacağız.

Allah’ın izniyle; Nizam-ı Âlem ile vahdet ve evrenselliği, ümmet şuuruyla ehl-i imanı, özünde de milliliği kuşatan ve tüm bunları İ’lay-ı Kelimetullah amacına yönlendiren bu hareket, yeni bir medeniyetin öncüsü olacaktır. İşte o gün menfi beklentilerle bu dergahı terkedenlerin ahları vahlarına karışacak ancak dertlerine çare olmayacaktır! Ve inanıyorum ki bu sancak yakın zamanda sizlerin eliyle dalgalanacaktır!”