Akşener, “Muhammet çalmayacak çaldırmayacak”

Yerel seçim çalışmaları kapsamında İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür’e destek vermek için Uşak’a gelen Genel Başkan Meral Akşener, yaklaşık 10 bin Uşaklıya seslendi
Akşener, “Muhammet çalmayacak çaldırmayacak”

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen mitinge atlı ciritçilerin eskortluğunda meydana gelen Akşener, Gür’ün nüfus kartını da alarak “çalmayacaksın, çaldırmayacaksın” dedi Bunun üzerine miting alanında bulunan Gür’ün babası, “Ben oğluma haram lokma yedirmedim” deyince alkış koptu. Akşener, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimleri savaş çevirdiğinden yakınarak, Uşaklılara, “Siz Erdoğan’ı mı seçeceklesiniz yoksa Muhammet’i mi? diye sordu.

Yerel seçimlere 15 gün kaldı. Uşak’ın konuğu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu. Akşener, konuşmasına. Yeni Zelanda'daki cami saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerde belediye başkan adaylarının rakibi gibi davrandığını kaydeden Akşener, "Neden Sayın Erdoğan, kendi seçilecekmiş gibi her yerde belediye başkan adaylarını gölgede bırakıyor? Çünkü bugüne kadar insanları düşmanlaştırarak çok kolay oy aldı. Bu defa bu oyunu bozacağız inşallah" şeklinde konuştu.

FETÖ'den tutuklananların para vererek yurt dışına çıktığını iddia eden Akşener,  "Parayı bastıran çıkıyor hatta belediye başkanı oluyor" diye konuştu. Akşener'in açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde: "Öncelikle aranızda olmaktan duyduğum büyük heyecanı sizlerle paylaşmak isterim. Her birinizi ayrı ayrı selamlıyorum. Allah sizden razı olsun. Hakkınızı helal edin. Yeni Zelanda’da, Müslümanlar, namaz kılan kardeşlerimiz katledildi. Hepsine Cenabı Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Uzun süredir Avrupa Birliği üyeleri, Müslümanlığa karşı ayrıştırıcı dil kullanıyorlar. İşte seçim kazanabilmek için kullandıkları bu dil Müslüman düşmanlığı olarak ortaya çıkıyor. Yeni Zelandalı senatöre, "Beri bak efendi Türkiye'ye yolun düşerse kafanda yumurta mı kırılır bilemem. 100 sene önce de dedelerin ezanı susturmak için geldi Türkiye’ye sinemizde uyuyorlar. Ezanı susturacakmış. Hadi oradan be!

TÜRKİYE’DE ZANNEDERSİNİZ SAVAŞ VAR

Yerel seçimler öncesi Türkiye’de zannedersiniz savaş var. Böyle bir şey yok. Allah rızası için, bu yerel seçimde tepedekilerin konuşmalarına kulak verip de komşularınızla akrabalarınızla birbirinizin gönlünü kırmayın. 31’i akşamı hangi parti nerede olursa olsun, 1 Nisan’dan sonra Uşaklı kardeşlerim birbirlerinin yüzüne bakmaya devam edecek."1 Nisan’dan sonra aynı esnaflardan müşteri olarak alışveriş yapacaksınız. Aldırmayın tepedekilere. Belediye başkanlarının projelerini dinleyip bir karar vereceksiniz. Bu kararın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Birbirlerine söylemedikleri söz kalmadı. Biri, ‘Ülkücüler Fatiha Bilmez’ dedi. Ayağını milliyetçiliğin üzerinden kaldırdı mı? Diğeri ‘Seni Omo, Tursil alıp Haliç’te 41 kere yıkayacağım’ dedi. Her türlü hakareti edenler koltuğun bekası söz konusu olduğunda yan yana gelebiliyor. Onlara uymayın. Biz kardeşiz ve kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz.

AKP’YE OY VERENLER DE BENİM CANIMDIR

AKP’ye oy veren herkes benim kardeşimdir, canımdır, kanımdır. Ama tepedekileri kınıyorum. 24 Haziran’da Millet İttifakı’na oy veren seçmenin tümünü illet ve zillet olarak tanımladılar. Biz Türkiye’deki 18 milyonu temsil eden insanlarız. Zillet ve illet sözünü onlara teslim ettikten sonra tekrar onlara sakın ola ki uymayasınız diyorum"

Neden Sayın Erdoğan, kendi seçilecekmiş gibi her yerde belediye başkan adaylarını gölgede bırakıyor? Çünkü bugüne kadar insanları düşmanlaştırarak çok kolay oy aldı. Bu defa bu oyunu bozacağız inşallah. Yolda gelirken bir arkadaş seslendi, ‘EYT’lileri unutma abla’ dedi. Bize ‘terörist’ dedi ama size ‘türedi’ dedi. Ne oldu 3600 ek gösterge. 24 Haziran’da söz vermişti. Emekliye yüzde 10 zam verdi kendine yüzde 26. Emekli sürünüyor, çiftçi öldü. 6 ila 6,5 lira arasında mazot kullanıyor çiftçimiz. Hepsinin hakkını savunacağız.

UŞAK ŞEKER FABRİKASINI YIKIYORLAR

Mısır’dan soğan ve patates, İran’dan soğan ve patates ithal etmeye karar verdi. Tarım bakanı çiftçilerin patates ekmesini yasakladı. Tarım bakanının dünyanın en büyük patates şirketinin danışmanı olduğunu söylemeye devam edeceğiz. Uşak Şeker Fabrikası öylece duruyor. O fabrika çiftçinin ürettiği her şey bağışlanarak yapılmıştır. Satamadılar, yıkıyorlar. Şeker Fabrikasının çalışmasının peşinde olacağız. İstihdam yaratmak için onlar yapmıyorsa biz yapacağız.

BU KADIN DEDİ VE BENİ TEHDİT ETTİ

Şu sıra bana çok kızıyor. Önce ‘bu kadın’ dedi para ile tehdit etti. Paramın pulumun olmadığını biliyor. Sonra döndü, ‘onu mahkemeye veriyorum hapsettireceğim’ dedi. Hem hakim, hem savcı olmuş. ‘Onun dokunulmazlığı da yok’ diyor. Doğrudur. Emekli maaşımın dışında gelirim de yok. Sonra da diyor ki, ‘kaçacak deliği de yok…’ Meğer TBMM kaçılacak delik olmuş da haberimiz yok. Elinden geleni ardına koyma, dedim. Ahan da buradayım buyur! Mesele 5 müteahhidin zengin edilmesi için ekonominin içine tükürülmesidir. Kanada’nın, İran’ın çiftçisinin 2-3 liradan kullandığı mazotu, benim çiftçim 6-6,5 liraya kullanıyorsa üretimin ucuz olmasına imkan yok. Ama yatlar yaptın. Gemicikler var ama. FETÖ diyorlardı, şu anda her ikisi de Pensilvanya diyor. Zenginler dışarıda, garipler içeride. Parayı bastıran çıkıyor hatta belediye başkanı oluyor. Böyle bir sistemin içinde insanlar bir ders verecek.

TANK PALET FABRİKASINI GERİ AL ÜÇ AYLIĞIMI BAĞIŞLAYACAĞIM

O kulağı çekerseniz, 55 puanla tayin edilen yandaş çocukları yerine 82 puanla tayin edilmeyen çocuklarımızın gözlerinin içine bakacak. İşsiz gençlerimiz analarından babalarından harçlık almaya bıktı. Bu çocuklara istihdam sağlamak yerine fabrikaları satıp ceplerini doldurdular. 70 milyar dolarlık fabrika satıldı. Bunları yeniden yapmaya kalsan 250-300 milyar dolara yapamazsın. Şimdi, ‘Yerliyim, milliyim’ diyor. Buradan çakma yerli ve milli vatandaşa sesleniyorum. 500 milyon dolarlık uçağını sat, Tank Palet Fabrikasını geri al. Üç aylık emekli maaşını bağlayan ilk ben olacağım. Ama yapamaz… Katarlılar 500 milyon dolarlık uçak hediye etti. 78 bin lira maaş alıyor. Ekmek elden su gölden... Her şeyini devlet karşılıyor. Emeklinin maaşına yüzde 10 zam reva mıdır? Bütün bunları konuşturmamak için sanki milletimizi savaşa götürüyor. İnanıyorum ki Uşak’ta da o kulağı çekeceksiniz. İstanbul ve Ankara gidiyor haberiniz olsun. Birbirinin aynı 10-15 tane arabayla geziyor milletin adamı. Tepesinde helikopterler. Bu milletin sinesinde olmak kadar güzel bir şey var mı? Uşaklıların içinde diyorum ki, ‘Kibirlenme padişahım. Senden büyük Allah var Allah.

EN SEVDİĞİ İŞ SUÇU BAŞKASINA YIKMAKTIR

O kulağı çektiğinizde, genel kurula gidip bütün bakanları değiştirecek. Damat da gidecek. O da 5 harfli. Siyasiler için artık seçmen velinimet değil. Ablam diyor ki, (Meydandan) ‘ben günahımı bile vermeyeceğim. Günahım ben de kalsın. Biz elbette ki buraya kardeşim Muhammet’e oy istemeye geldik. Seçerseniz Allah razı olsun. Seçmezseniz de Allah sizden razı olsun. Son dönemde tepedeki herkes dedikodu yapıyor. Devlet dedikodu yapmaz gerekeni yapar. İl başkanımıza ben rica ettim ‘il başkanı ol’ diye. ‘Olurum ama işime karışmayacaksın’ dedi. ‘Ben pırıl pırıl bir kardeşim var, onu da Uşak Belediye Başkanlığına getireceğim’ dedi. Ona da karışmayacağım. Ankara’daki aday, Mansur Bey ile televizyona çıkabilirim ama Tayyip Bey izin verir ise diyorlar. Benimkiler hür ve bağımsız. Muhammet çalmayacak, çaldırmayacak. Akrabasını yandaşını kayırmayacak, herkese eşit davranacak. (Muhammet Gür’ün) Babası bakın ne diyor? Helal lokma ile yetiştirdim ben onu. Ne kadar önemli biliyor musunuz?

(Muhammet Gür’e) Kimlik kartın var mı yanında? İşte bu Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı. Ağa da budur, paşa da budur. Allah bizleri sizlerin karşısında yalancı durumuna düşürmesin, mahcup etmesin. Allah’ım rızasından ayırmasın. Ben bu kardeşimi önce sizlere sonra Allah’a emanet ediyorum. Cenabı Hak yar ve yardımcımız olsun inşallah."

Daha sonra kürsüye İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, İl Başkanı Naci Yıldırım ve Genel Başkan Yardımcısı Uşaklı Durmuş Yılmaz’ı çağıran Akşener, onlarla birlikte halkı selamladı ve karanfiller attı.

GÜR İFTİRACILARDAN HESAP SORACAK

Akşener’den önce katılımcılara seslenen İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, termal turizmle ve tarım OSB projesi ile Uşak ekonomisini büyüteceği projelerini anlattı.

Kendisinin kazanacağını anlayan rakiplerinin iftira ve çirkin saldırılarla karşı karşıya kaldığını belirten Gür, “Son dönemde şahsıma, partime, İYİ Parti gönüldaşlarına saldırıları şiddetini artırarak devam ediyor.

Birkaç sözüm ona basın daha bugün bile çirkin saldırılarına devam ediyor. İktidara geldiğimizde bu çirkin iftiraların hesabını soracağım” dedi.