Akseliler bir an önce doğalgazın bağlanmasını istiyor

Uşak Merkez İlçeye bağlı köy iken 2019 yılında mahalle olan Çevre Köy (Akse) halkı yerleşim alanlarına bir an önce doğalgaz bağlanmasını istiyor.
Akseliler bir an önce doğalgazın bağlanmasını istiyor

Yeni adıyla Çevre Mahallesi sakinleri mahallerinde bulunan okula doğalgaz bağlandığını, ama evlere verilmediğini söylediler. Kendilerini ziyarete gelen İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve İYİ Parti Uşak Belediye Meclis Üyesi Tolga Pirinçci’ye dert yanan mahalle sakinleri, Uşak Doğalgaz Dağıtım Şirketi (UDAŞ)’ın kendilerine Çevre Mahallesinde yatırım yapılmayacağı cevabı verdiğini aktardılar.

Kadınların çoğunluk olduğu akşam toplantısında konuşan Çevre Mahalleliler; “Kömürün tonu 5 bin TL oldu. Yılda 3 ton yaksak 15 bin TL ediyor. Mahalle olduğumuz için Orman İşletme Müdürlüğünün köyken bize tanıdığı odun hakkından da artık yararlanamıyoruz.

Mahallemizin altında bulunan okulumuza doğalgaz bağlandı. Sizden doğalgazın evlerimizde bağlanması konusunda yardım istiyoruz. Köyümüz Uşak’ın Mahallesi oldu olalı şehirde ödenen her türlü vergiyi bizlerde ödüyoruz.

UDAŞ bize, mahallemizde herhangi bir yatırım yapmayacağını yazılı olarak bildirdi. Kışın yakıt konusunda çok sıkıntı yaşayabiliriz” şeklinde yakındı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, yönetmeliklere göre Çevre Mahallesine doğalgaz hattı döşenmesinin zorunluluk olduğunu ilgili maddelerle anlattı ve konuyla alakalı İYİ Parti Belediye Meclis üyeleriyle görüşüp konuyu ilgili makamlara iletmelerini isteyeceğini belirtti.

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’ta: Sizlerden aldığım bilgilere göre, uzun süredir mahalle muhtarı ve vatandaşlar tüm ilgili kurumların kapısını aşındırmış. Fakat sonuç alamamış. Biz İYİ Parti olarak bu konunun takipçisi olacağız ve girişimlerde bulunacağız. Hakkınız olan doğalgaza kavuşmanız için ne gerekiyorsa yapacağız” sözünü verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)