AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş'ten 28 Şubat açıklaması

AK Parti Uşak milletvekili Dr. İsmail Güneş 28 Şubat 'post-modern darbe' nin 22'inci yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı
AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş'ten 28 Şubat açıklaması

Bugün, 28 Şubat Post-Modern darbesinin 22. yılı. Türkiye'de sivil siyasete; asker tarafından bir kez daha, o gün müdahale edildi. Ancak Ordu yönetime bizzat el koymadığı için tarihe adı 'post-modern darbe' diye geçti. “28 Şubat gerekirse bin yıl sürecek" açıklaması hafızalardan silinmedi. 21 yıl sonra mahkeme süreci “darbe” olarak niteledi ve dönemin aktörü 21 isim müebbet hapse çarptırıldı.

İşte bu sürecin 22. Yıl dönümü nedeni ile AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş sosyal medya hesabından 28 Şubat sürecini kınayan bir açıklama yaptı.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Düşüncelerin, inançların, kimliklerin üzerinden tankların geçtiği ve özgürlüklerin yok edildiği 28 Şubat günleri…

100 bine yakın kız öğrencinin eğitim hayatından mahrum bırakıldığı, İmam Hatip Okulu öğrencilerinin zulme maruz kaldığı, Kur’an Kurslarının kapatıldığı, Kur’an eğitimine yaş sınırı getirildiği ve özetle İslami kimliğin yok edilmeye çalışıldığı 28 Şubat Günleri…

Rabbim o günleri bir daha göstermesin. Bir daha böyle karanlık günlerin yaşanmaması için hep birlikte omuz omuza, gönül gönüle mücadelemize devam edeceğiz.”