AK Parti Sözcüsü Çelik Elazığ'ın 11. afet bölgesi olarak değerlendirileceğini söyledi

AK Parti Sözcüsü Çelik Elazığ'ın 11. afet bölgesi olarak değerlendirileceğini söyledi

AK Parti Sözcüsü Çelik Elazığ'ın 11. afet bölgesi olarak değerlendirileceğini söyledi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrasında ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Çelik yapmış olduğu açıklamalarda Elazığ'ın 11.afet bölgesi olarak değerlendirileceğini açıkladı. AK Parti Sözcüsü Çelik "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir." ifadelerine yer verdi. Çelik Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen asrın felaketi olarak adlandırılan deprem sonrasında depremzedelere ödenecek olan yardımların hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. AK Parti Sözcüsü Çelik 10 bin TL yardımların hesaplara yatırılmaya başlandığını söyleyerek hesabı olmayanların ise nüfus cüzdanı açılarak bu yardımların ulaştırıldığını söyledi. 

10 BİN LİRALIK ÖDEMELER YATIRILMAYA BAŞLADI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrasında basın toplantısında ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Dünyanın her tarafından yardım taleplerimize cevap verildiğini söyleyen Çelik çeşitli ülkelerden gelen tüm milletlerin arama kurtarma ekiplerine de tekrar teşekkür etti. Deprem yardımları konusundna 10 bin TL'lik yardımların vatandaşlara ulaştırılmaya başlandığını söyleyen Çelik neredeyse 200 binden fazla vatandaşın başka illere nakledilmiş olduğunu söyledi. Depremin yıkıcı etkilerinin üzerine birde aslı olmayan haberlerin yapılması milleti daha da yıpratacağını söyleyen Çelik Türkiye'nin içinde bulunduğu bu acının ortasında iç çatışma çıkarmaya çalışan vahşi yaklaşımlara da müdahale edildiğini söyledi ve konuşmalarına şöyle devam etti;

"Depremde yaralanmış ve sahipsiz kalmış çocukların durumu soruluyor. Bu çocuklarımız devletin koruması altındadır. Hiçbirisi sahipsiz değildir. Bu çocukların güven altında olduklarını söylemek isterim. Hırsızlık ve yağma olayları münferit, tüm sahadaki gerçeklik buymuş gibi bir algı üretiliyor.

Bu doğru değil. Büyük afet alanında görülen şey herkesin birbirinin yardımına koştuğu bir dayanışma. Herkesin biraz daha yaraları hızlı sarmak için gösterdiği gayret. Yağma söz konusu olduğunda vatandaşlarımızdan istirhamımız, hiç kimse kendisi müdahale etmesin, muhakkak suretle güvenlik güçlerimize haber versinler." ifadelerine yer verdi. 

İlgili Haberler