AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu; “Uşak parlayan ve kadınları girişimci bir şehir”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanlarından, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu Uşak’a gelerek bir dizi açılış programına katıldı ve incelemelerde bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu;  “Uşak parlayan ve kadınları girişimci bir şehir”

Sarıeroğlu Uşak’ı “Parlayan tertemiz bir şehir” olarak bulduğunu, Uşak Belediyesi’nin kadın dostu projeleri ile Uşaklı kadınların girişimci yönünün ön plana çıktığını ve farlı bir konumda olduğunu vurguladı.

Dün gece Uşak’a gelen Sarıeroğlu; sabah saatlerinde Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’ü ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ı makamında ziyaret etti.

Daha sonra, Şerafettin Sağıroğlu Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde oluşturulan Mikro Finans Merkezi Açılış Törenine katılan Sarıeroğlu’nun gün boyunca; Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Gündüz Bakım Evi ve Eğitim Yaşam Merkezi temel atma töreni: Aşevi ziyareti, Vefa Yaşam Merkezi ziyareti, Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi ziyareti gibi etkinliklerde bulunacağı açıklandı.

İlk durağı Şerafettin Sağıroğlu Yaşam merkezi olan Sarıeroğlu, burada düzenlenen kurslara gelen kadınlarla sohbet etti. Uşak yemekleri ve kültürü hakkında bilgiler aldı.

“Şu anda yüzü aşkın kadınımız üretiyor”

Yaşam Merkezi salonunda, konuğuna kendilerini kırmayıp davetini kabul ettiği için teşekkür eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, konuşmasına Uşak’ı tanıtarak, ne kadar girişimci bir kent olduğu konusunda bilgiler verdi.

Çakın, “Uşaklı kadınlara destek vermek için “Zümra el emeği’ pazarını oluşturduk. Onlara stadyum önünde ürünlerini pazarlayabilmesi için yer verdik. Şu anda 100’ü aşkın kadınımız ürünlerini Uşaklı hemşerilerimizle buluşturuyor.

Uşak Belediyesi eski binası inşaatı tamamlandığında Zümra el emeği pazarında üreten kadınlarımız satış için daha geniş bir yere kavuşacak. Çeşitli tesislerimizde düzenlediğimiz festival ve etkinliklerde yine kadınlarımıza yer veriyor ve işlerini büyütmelerine yardımcı oluyoruz.

1970’li yıllarda Pakistanlı iktisatçı Muhammed Yunus tarafından başlatılan ve geliştirilen mikro kredi sisteminin Türkiye Şubesi ve İsrafı Önleme Vakfı tarafından hayata geçirilen bu kurumu Uşak’ta hayata geçiriyoruz.

Uşak Belediyesi kadın Koordinasyon merkezimiz vasıtasıyla kentimizdeki kadınlarımızı daha güçlü ve girişimci hale getirmek için çalışmalımız sürüyor” dedi.

“Uşak’ta ‘Kadın Dostu’ bir belediyecilik anlayışı gördüm”

Uşak’ta olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı AK Parti Genel Başkan yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Julide Sarıeroğlu¸”Son zamanlarda Uşak kadınlarıyla gözümüze çarpıyordu. Uşak’a gelince bunun nedenini anladım. Gerçekten Uşak’ta kadın dostu bir belediyecilik anlayışı olduğunu gördük. Başkanımız Sayın Mehmet Çakın’ın bir kadın hassasiyeti var. Bu hassasiyetin sonucunda Uşak’ta iki kadın başkan yardımcısı var. Bu da Uşak’ı özel bir yere getiriyor.

Bu anlamda Uşak’ı kadın dostu kent anlayışı ile yöneten Sayın Belediye Başkanımıza, kadınlara destek olduğu ve onlara; “Üretimde ben de varım” deme şansı verdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Uşak; Ege’nin İncisi Parlayan bir şehir”

Sarıeroğlu konuşmasına şu ifadelerle devam etti: AK Parti böyle bir hareket. Başta Cumhurbaşkanımız ve Genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, kadınlara sözde değil, özde yer vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında başlattığı belediyecilik anlayışı bugün AK Parti’nin belediyecilik anlayışını oluşturuyor. Biz bunu gönülden severek yapıyoruz.

Başkanımız da hikâyenin ilk başlangıcını söyledi. Burada çok güzel hikâyeler var. Başkanım belediyede bir sunum yaptı. Projelerini anlattı. O projelerden birisi olan, bu farklı, nezih ve kadınların kendilerini her türlü ifade edebileceği bir mekânda bulunuyoruz.

Dün akşam geldiğimden itibaren, Ege’nin incisi, parlayan bir şehir gördüm. Akşam Uşak’a geldiğimde ışıl ışıl parlayan tertemiz bir şehirle karşılaştım. Bunların hepsi çok kıymetli.

Uşak’ın kadınları çok farklı. Çok çalışkan ve üretken. Kendi sorumluluklarının bilinci ile kültürlerini koruyarak üretiyorlar. AK parti olarak iktidara geldiğimizde; kadınlarımızın kültürel, sosyal, ekonomik ve hayatın her alanında var olabilmeleri için devrim niteliğinde düzenlemeler yaptık.

Uşak’ta 6 adet kadın kooperatifi olması da bu şehirdeki kadınlarımızın potansiyelini gösteriyor. Zümra bir üst model. Ama yakındaki Uşaklı kadınlarımıza bu salonlar yetmeyecek.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını “Türkiye Yüzyılı” yapabilmek için yoğun biçimde çalışıyoruz. İkinci yüzyılın aynı zamanda kadın yüzyılı olacağına inanıyorum.

“Uşak’a 9 ayda 500 milyon lira yatırım yapıldı”

Gelirken, Uşak rakamlarına baktım. Geçen 9 ayda 500 milyon TL yatırım yapılmış. Okullarımızın yanı sıra belediyemizin sıra sıra projeleri var. Mesala, çocuk kenti tamamlandığında Ege’nin en önemli projesi olacak. Yarı olimpik yüzme havuzları, millet bahçesi, Diaroma 1922 Müze çalışması çok kıymetli projeler.

Bizim için sosyal belediyecilik anlayışına en çok uyan projelerden birisi aş evi projesidir. Uşak’ın çocuğundan, kadınına, engellisine kadar çok güzel çalışmalar var.

Baktığımız zaman, Mustafa Varank Bakanımızın, daha yeni sayılacak bir sürede Tarım Bakanımız, benden önce Genel başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta son dönemde kısa bir süre içerisinde Uşak’a geldiler.

Uşak potansiyeli çok güçlü bir şehir. Ben Adana Milletvekiliyim. Uşak’ın yollarına ve geniş caddelerine bakınca kıskandım. Uşak insanını çok sakin buldum. Uşak titiz ve çok temiz bir şehir. Uşak’ı çok sevdik. Uşak, bize her zaman destek oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın Uşak hassasiyeti çok yüksek. İnşallah şehrimizi güzelliklerle buluşturmaya devam edeceğiz.

Beni fahri Uşak sevdalısı bir hemşeriniz olarak kabul edin. Gerçi. İki milletvekilimiz ve başkanımız zaten uyumlu bir ekip çalışması gerçekleştiriyor. Bizlerde destek olmaya devam edeceğiz.

Biz AK Parti kadroları olarak Cumhurbaşkanımızdan öğrendiğimiz en büyük şey, sabırla, samimiyetle çok çalışmaktır. Bugüne kadar seçimlerde aldığımız başarılı sonuçlar tesadüf değildir. Hepsi bir çalışmanın ve gayretin ürünüdür. Aynı heyecanı taşımanın sonucudur.

AK parti iktidarı döneminde anaysa ve yasalarda aksesuar gibi duran sosyal yardımlar hayata geçmiştir. Bunlar lütuf değildir. Bunların hepsi 49 kalemde vatandaşlarımızın kolayca ulaşması sağlanmıştır”.

Konuşmaların ardından, dar gelirli kadınların küçük sermayelerle kendi işini kurması amacıyla Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) bünyesinde yürütülen ‘Türkiye Grameen Mikrofinans Programı çerçevesinde Uşaklı girişimci kadınlara 3 bin liralık sembolik çekleri Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın tarafından takdim edildi.

Daha sonra kurdele kesilerek şer5eafttin Sağıroğlu yaşam merkezi bünyesinde hizmet verecek olan mikrokredi merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı AK Parti Genel Başkan yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Julide Sarıeroğlu’nun Uşak programına; Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, AK part6i Uşak İl başkanı Fahrettin Tuğrul, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir ve Zümra el emeği mensubu kadınlar katıldı.

(SALİH KILINÇ /HABER)