AK Parti'den seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceğiyle ilgili açıklama geldi

Türkiye'de deprem felaketi sonrası alınan OHAL kararı ile birlikte seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceğiyle ilgili açıklamalar yapıldı.
AK Parti'den seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceğiyle ilgili açıklama geldi

AK Parti'den seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceğiyle ilgili açıklama geldi - Türkiye'de deprem felaketi sonrası alınan OHAL kararı ile birlikte seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceğiyle ilgili açıklamalar yapıldı. Hürriyet Gazetesi yazarlarından Hande Fırat tarafından gelen son dakika açıklamalarına göre bugün ki köşesinde siyaset gündeminden Merkez Bankası'nın 30 milyar liralık deprem yardımında değerlendirmelerde bulunan ve bilgi veren Hande Fırat, seçimler için her ihtimallerin masada olduğu ifade etti.

Hande Fırat yazısında; Merkez Bankası Şahap KAvcıoğlu ile bir görüşme yaptığını ve 30 milyar liranın nereden verileceği konusunu sorduğunu aktaran Fırat, Kavcıoğlu'nun bunun bankanın 2022 karından dağıtılacağını söylediğini aktardı. Yardımı bankanın karından yaptık diyen Kavcıoğlu, "Merkez Bankası anonim şirkettir. Normal süreç işleseydi, diğer ortaklarımıza da kâr payı verecektik" dedi.

SEÇİMLER ERTELENECEK Mİ?

Türkiye'de milyonların merakla takip ettiği seçimler ile ilgili ertelenip ertelenmeyeceğine dair sıcak gelişmeler son günlerin en tartışmaları konuları arasında yer aldı. Bu sayede Bülent Arınç'ın da seçimler ertelenmesine yönelik yaptığı çağrılara muhalefet kanadından sert tepkiler gelirken bu süre de AK Parti'den bu konu ile ilgili Ömer Çelik'ten açıklamalar gelirken seçimlerin erteleme açıklamalarının Bülent Arınç'ın kendi ifadeleri olduğu ve AK Parti ile herhangi bir ilişiği olmadığına dikkat çekildi.

Hande Fırat seçimlerle ilgili yaptığı görüşmelerde; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri 14 Mayıs'ta yapmada kararlı olduğunu fakat bu sürede bazı isimlerin 18 Haziran tarihini de önerdiği aktarıldı. Beklenti ise ertelenmemesi. 

Gelen bu açıklamalar sonrasında ise vatandaşlar ertelenme korkusu yaşarken detayların ise seçimlerin yapılması yönünde olduğu belirtildi.