Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Kadınlar Günü kutlaması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Programı ‘’ düzenlendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Kadınlar Günü kutlaması

Etkinlik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, zihinsel engelli kızlar bando takımı, polis kadınlar, esnaf kadınlar, Uşak Sağlık Müdürlüğü kadın çalışanları gibi grupların Uşak Belediye binası önünde toplanması ile başladı.

Oluşturulan kortej bando eşliğine İsmetpaşa Caddesi üzerinden yürüyüşe geçerek Atatürk Anıtı önüne ulaştı.

Burada bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Psikoloğu H. Özden Deveci. ABD'nin New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının, 8 Mart 1857'de düşük ücretleri, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için grev yapmasıyla başladığını belirterek, 1977 yılında BM Genel Kurulu’nda alınan bir kararla “( 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” olarak kabul edildiği bilgisini verdi.

Kadına şiddetin önlenmesi konusunda ilk imza atan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Deveci,  “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik şiddetin Önlenmesi” yasasının 2012 yılında TBMM tarafından kabul edildiğini söyledi.

Deveci konuşmasında, kadınları ihmal eden toplumların varlığını sürdüremeyeceğini, toplumun temeli aile, ailenin temelinin kadın olduğunu vurguladı.