Aile Okulu Projesi ile Uşak muhtarlarına eğitim veriliyor

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen 'Aile Okulu Projesi' kapsamında Uşaklı muhtarlara eğitim verilmeye başlandığı bildirildi.
Aile Okulu Projesi ile Uşak muhtarlarına eğitim veriliyor

Uşak'ta birbirinden farklı eğitimler düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Uşak'ta muhtar olarak görev yapan vatandaşlara da eğitim verileceği açıklandı. İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) işbirliği ile düzenlenen 'Aile Okulu Projesi' bu kez muhtarlar için eğitim vermeye başladı. Konuya ilişkin Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin'den açıklama geldi. 

EĞİTİME START VERİLDİ
MEB ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 'Aile Okulu Projesi' kapsamında Uşaklı muhtarlara eğitim verileceğinin açıklanmasıyla detaylar da halka duyuruldu. Söz konusu eğitim programının Uşak İmam Hatip Ortaokulu'nda yapılacağı bildirilidi ve eğitimin ilk açılışı da yapıldı. Uşak İmam Hatip Ortaokulu'nda verilecek olan proje dahilindeki eğitimin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin katıldı. Müdür Şahin, yaptığı konuşmada proje kapsamında ailelere yönelik eğitimlerin devam ettiğini aktardı.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğiyle eğitime muhtarların da dahil edildiğini açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Şahin, eğitimlerin 4 hafta süreceğini belirtti. Müdür Şahin yaptığı açılış konuşmasında "İçişleri Bakanlığı ve bakanlığımızın yaptığı değerlendirmeyle bu konuların belli düzeyde muhtarlarımıza da bilgi verilmesinin uygun olacağı değerlendirildi. Sizler gerçekten bizim temsili demokrasimizin çok önemli noktalarında bulunan insanlarsınız. Bu konular hakkında bilgi sahibi olmanız, ailelerimizle okullarda yapılacak eğitimlerdeki süreci çok olumlu etkileyecek.'' ifadelerine yer verdi. Uşak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Uzun ise muhtarları eğitim süreci hakkında bilgilendirdi.

AİLE OKULU PROJESİ NEDİR?

Aile Okulu Projesi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen Uşaklılar araştırmalarına başladı. Söz konusu program kapsamında ailelere; çevre ve iklim değişikliği, trafik ve ilk yardım konularında eğitimler veriliyor. Proje kapsamında ilk etapta öğretmenlere yönelik eğitici eğitimler gerçekleştirilirken yapılan eğitimlere katılan öğretmenler de aile okulu formatör öğretmeni olarak belgelerini almaya hak kazanıyor. Eğitim şimdilik Uşaklı muhtarlara verilecek.