AFAD vatandaşlara son dakika mesaj attı! 10 günlük hayati uyarı
AFAD, vatandaşlara gönderdiği mesajda vatandaşların açık alanda ateş yakmaması gerektiğini ve olası bir durumda durumun hemen 112’ye bildirilmesi gerektiğini ifade etti.
AFAD, vatandaşalar gönderdiği mesajda, “OGM’ye göre 10 gün boyunca meteorolojik nedenlerden vatandaşlarımızın açık alanda ateş yakmamaları, yakanları uyarmaları ve 112’ye bilgi vermesi rica olunur” ifadelerini kullandı.
YANGIN TEHLİKESİNE DİKKAT
Yaz aylarının başlarında ülke genelindeki pek çok ormanlık alana girişler yasaklanırken, mangal, ateş ve anız yakımının da ikinci bir karara kadar yasaklandığını duyurdu. Durum bu şekilde olmasına rağmen 2 gün önce İzmir’de başlayan yangın hala söndürülemedi.
Yangın şehri tehdit ederken, yangından bazı işyerleri, konutların ve araçların zarar gördüğü bilgisi geldi. Son olarak Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı yaptığı açıklamasında yangının artık şehri tehdit etmediğini ifade etti.
İzmir Karşıyaka’da etkili olan yangın için çevre iller başta olmak üzere Uşak, Ankara, İzmir ve Eskişehir’den de takviye ekip gönderildi.
SICAKLIK ARTIYOR
Öte yandan Meteoroloji’nin yaptığı son açıklamaya göre sıcaklıklar artış göstermeye başlayacak. Özellikle pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 5 gün boyunca ülkemizin pek çok noktasında sıcaklıklar iyiden iyiye kendini hissettirecek. Vatandaşların bu durumda dışarıya çıkmaması, çıkması halinde de dikkatli olması gerektiği ifade edildi.
RÜZGAR DA ETKİSİNİ ARTIYOR
İzmir’de başlayan yangının 2 gündür kontrol altına alınamamasının en temel sebebinin rüzgar olduğu ifade edildi. Rüzgarın hızını pek çok ilde artırması yangının hızlanmasına neden oluyor. Ekipler yangına müdahale ederken bir yandan da rüzgarla mücadele ediyor. Bu sebeple vatandaşların AFAD’ın gönderdiği mesajı ciddiye alması ve gerekli hassasiyeti göstermesi istendi.