AFAD tsunami uyarısı hakkında açıklama yaptı! Rutin bir uyarı

Dün peş peşe meydana gelen Hatay depreminin ardından tsunami uyarısı verilmişti. Konu hakkında AFAD tarafından bugün yeni açıklama geldi.
AFAD tsunami uyarısı hakkında açıklama yaptı! Rutin bir uyarı

Dün akşam saatlerinde Hatay'da meydana gelen deprem herkesi son derece tedirgin etmişti. Yaşanan bu durumun ardından ise bir yandan depremin artçıları devam ederken, diğer yandan da tsunami uyarısı verildi. Bu uyarı özellikle de kıyı bölgelerde yaşayan kişiler tarafından oldukça tedirgin edici olurken, diğer yandan da herkes tarafından yeni bir depremin yaşanıp yaşanmayacağı sorusunu akıllara getirdi. 

Bugün konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, yaptığı açıklamalarda Hatay'da toplamda 116 artçı sarsıntı meydana geldiğinden bahsetti. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depreme bakıldığı zaman ise toplamda 7 bin 242 artçı sarsıntının meydana geldiğini tespit edildiği öğrenildi. 

BU GÖLGELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKLİ! 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tatar, "En büyüğü 5.8 olmak üzere bu depremden kaynaklı Hatay merkezli 116 tane deprem meydana geldi. 3 ayrı depremi dikkate aldığımızda şu ana kadar meydana gelen artçı deprem sayısı 7.242. 41 tanesi 5-6 büyüklüğünde, 450 tanesi 4-5 arası büyüklüğünde. Tüm vatandaşlarımız bunları hissedebiliyor. 5 ve üzerindeki sarsıntılar hasarlı binalarda yıkıma neden olabilir. Vatandaşlarımızdan bu tür binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz. Kaya düşmesi ve heyelan tehlikesi olan bölgelerde dikkatli olması gerekiyor." şeklindeki ifadeleri ile de vatandaşlara hem bilgi verdi hem de gerekli olan konularda da uyarı yaptı. 

RUTİN BİR UYARI! 

Özellikle kıyı bölgelerinde yaşayan kişileri endişendiren bu açıklamanın ardından ise herkesin endişelenmesi nedeni ile "Bir tsunami uyarısı yapmıştık. Bu son derece rutin bir uyarı. Özellikle kıyıdan 100 km karada meydana gelen depremlerde bu uyarıyı yapmakla yükümlüyüz. Bu uyarıyı yapmakla sorumlu kuruluş Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'dür. Onlardan gelen bu uyarıyı halka bildirmekle sorumluyuz. Bu uyarı 2 saat boyunca açık kaldı ancak daha sonra böyle bir riskin olmadığı ortaya çıkınca uyarıyı kaldırdık." şeklinde konuşarak bu tip uyarıların son derece normal olarak karşılanabileceğinden bahsetti. 

İlgili Haberler