AFAD son dakika duyurdu! Hatay'da 90 artçı deprem oldu!

20 Şubat tarihinde Hatay'da meydana gelen iki büyük depremin ardından AFAD tarafından gelen açıklama ile birlikte toplamda 90 artçının meydana geldiği ifade edildi.
AFAD son dakika duyurdu! Hatay'da 90 artçı deprem oldu!

Dün akşam saatlerinde yine pek çok ilden hissedilen bir deprem meydana geldi. Hatay merkezli olduğu öğrenilen bu depremin gelen ilk bilgilere göre 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde olduğu öğrenildi. Son durum hakkında bilgi verilirken, bölgede dün akşam deprem esnasında hasalı olan binaların da yıkıldığı öğrenilmişti. Konu hakkında bugün de AFAD tarafından gerçekleştirilen duyuruda depremden etkilenen vatandaşların son durumu ile birlikte bunun yanı sıra da yaşanan depremin ardından artçılar hakkında da bilgi gelmeye başladı. 

TOPLAMDA 90 ARTÇI MEYDANA GELDİ! 

Gelen son dakika bilgisi ile birlikte en büyüğü 5.8 büyüklüğünde toplamda 90 artçı depremin yaşandığı ifade edildi. Konu ile ilgili yapılan açıklmada vatandaşların da sağlık durumları hakkında "Hatay Defne’de, 20 Şubat günü 20.04’te 6.4 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. Ardından en büyüğü 5,8 olan 90 artçı, meydana gelmiştir. 18’i ağır 294 vatandaşımız, sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Maalesef 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir." şeklinde ifadelere yer verdi.

Bölgelde bulunan çok sayıda vatandaş tarafından gelen açıklamalara göre uzun süre sallandıkları öğrenilirken, kısa aralıklar ile sık sık yaşanan artçı depremlerin vatandaşları daha da fazla etkilediği öğrenildi.