AFAD kira yardımı bitti mi, neden yatmadı? AFAD kira yardımı ne zaman yatacak?

AFAD kira yardımı dünden bu yana en sık araştırılan konular arasında yerini alıyor. AFAD kira yardımı bitti mi, AFAD kira yardımı uzatıldı mı? Kira yardımına ilişkin merak edilen tüm detaylar haberimizde
AFAD kira yardımı bitti mi, neden yatmadı? AFAD kira yardımı ne zaman yatacak?

AFAD kira yardımı uzatıldı mı? sorusu kira yardımı alan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ayın 15’i olması ile birlikte depremzede vatandaşların araştırdığı AFAD kira yardımı için detaylar merak konusu oldu. Özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde 1 yılını dolduran kira yardım için hükümetten devam kararı gelmişti. Peki, AFAD kira yardımı ne zaman yatacak?

ZİRAAT BANKASI ÜZERİNDEN YATIRILIYOR

AFAD kira yardımı Ziraat Bankası üzerinden hesaplara yatırılacak. Aktarılan habere göre kiracılara 5 bin TL tutarında kira yardımı yatırılıyor. Ancak bazı vatandaşlar ödemelerin hesaplara gelmediğini ifade ediyor. Peki, deprem kira yardımı ne zaman yatacak? Kira yardımı nereden sorgulanır?

AFAD KİRA YARDIMI SORGULAMA

Hak sahiplerinin alabileceği AFAD kira yardımı sorgulama ekranı için merak edilenleri sizlere derledik. Hesaplara yatırılan 5 bin TL kira yardım ödemesini şu aşamalarla kontrol edebilirsiniz:

  • Ziraat Bankası hesabınıza giriş yapın
  • Daha sonra karşınıza çıkan ekrandan ödemeler seçeneğine tıklayın
  • Merkezi ödeme kısmına gelin
  • Buradan diğer ödemeler ekranına tıklayın
  • Karşınıza çıkan ekrandan AFAD kira yardımı sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

AFAD KİRA YARDIMI UZATILDI MI?

Hükümet, 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrasında ihtiyaç sahibi vatandaşlara AFAD deprem kira desteği ödemesini başlattı. Yardımdan yararlanan vatandaşlar her ay aldığı deprem kira yardımlarını sorguluyor. Peki, AFAD kira yardım ödemesi uzatıldı mı?

Ödeme için ilk dönem açıklanan kararda kira yardımının 1 yıl olacağı ifade edilmişti. Ancak daha sonra Çevre Bakanı Özhaseki, yaptığı açıklamasında bütün evlerin bir buçuk sene içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini ve evler teslim edilene kadar kira yardımlarının devam edeceğini belirtti.