AFAD Adıyaman ve Şanlıurfa sel felaketine ilişkin açıklama yaptı!

Bugün Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde meydana gelen sel felaketine ilişkin AFAD açıklama yaptı. 5 kişi hayatını kaybetti!
AFAD Adıyaman ve Şanlıurfa sel felaketine ilişkin açıklama yaptı!

Sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini gösteren yoğun yağış nedeni ile Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde sel felaketi meydana gelmişti. Yaşanan bu felaketin ardından iki ilde de sel felaketi kayıpların yaşanmasına neden oldu. Gelen ilk bilgilere göre 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 3 vatandaşımızın da kayıp olduğu öğrenildi. İlk olarak Adıyaman ilinde arama kurtarma çalışmalarının başlaması ile birlikte şehre 15 araç, 14 profosyonel dalgıç, 140 arama kurtarma personeli ve 346 personelin görevlendirildiği bilgisi geldi. Şanlıurfa ilinde de etkisi görülen sel felaketinin ardından AFAD tarafından da açıklama yapıldı. 

AFAD AÇIKLAMA YAPTI! 

Konuya ilişkin AFAD tarafından güncel durum hakkında, "Meydana gelen su baskınları nedeniyle 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımızın kayıp olduğu ihbarı alınmıştır. Şanlıurfa, Adana, Bingöl, Mersin, Gaziantep İl AFAD Müdürlüklerinden olay bölgesine arama kurtarma personeli sevk edilmiştir. Çalışmalar devam etmektedir.

Şanlıurfa'da halihazırda bulunan iş makinelerine ilaveten 270 iş makinesi sevk edilmiş olup, bölgede şu anda 5 vidanjör, 100 dalgıç pompa ve motopomp, 25 su botu, 23 arama kurtarma aracı, 17 profesyonel dalgıç, 162 arama kurtarma personeli görev yapmaktadır. Diğer illerden takviyeler devam etmektedir. Bölgede aşırı yağışlardan kaynaklı 562 ihbar alınmıştır." şeklinde açıklamalarda bulunuldu. 

İki şehirde de toplamda 5 kişinin hayatını kaybettiği 5 kişinin de kayıp olduğu öğrenildi. 

İlgili Haberler