Adıyaman Valisi Mahmut Çahudar kimdir, neden istifa etti?

Adıyaman Valiliği tarafından bugün yapılan son dakika açıklama ile birlikte Vali Mahmut Çahudar'ın istifa ettiği öğrenildi.
Adıyaman Valisi Mahmut Çahudar kimdir, neden istifa etti?

Bugün gelen son dakika haberi ile birlikte Adıyaman Valisi Mahmut Çahudar'ın görevinden istifa ettiği öğrenildi. Gelen bu haberin ardından Çahudar'ın neden istifa ettiği gibi bilgiler de oldukça merak edilmeye başlandı. 

ADIYAMAN VALİSİ İSTİFA ETTİ! 

Yaptığı açıklamalarda sağlık sorunları nedeni ile istifa ettiğini açıklayan Mahmut Çahudar, "Yaklaşık 3 yıldır yürütmekte olduğum Adıyaman Valiliği görevimden yaşadığım sağlık sorunları sebebi ile affımı talep etmiş bulunmaktayım" diyen Çuhadar, "06.02.2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını devlet ve millet dayanışması ile sarılacağına dair inancım tamdır. Adıyaman ve Adıyaman’lı hemşehrilerimin yüreğimizde hep özel bir yeri olacaktır. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun" şeklinde yaptığı açıklamlar ile istifa ettiğini duyurdu. 

Açıklamanın ardından Adıyaman Valisinin kim olduğu konusunda da merak edilenler de artmaya başladı. 

ADIYAMAN VALİSİ KİMDİR? 

1967 yılında Samsun’un Bafra ilçesinde doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Bafra ilçesinde tammalayan Çahudar, 1987 senesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminden mezu olarak ilk olarak Samsun Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bunun yanı sıra da Beşikdüzü Kaymakam Vakilliği, Hacıbektaş Vekilliği, Bolu Seben Kaymakamlığı, Tunceli Hozat Kaymakamlığı, Giresun Piraziz Kaymakamlığı, Mülkiye Müfettişliği, ABD Nothern Illınois University’de Meslek Eğitimi alarak son olarak 2020 tarihinde Adıyaman Valisi olarak göreve başladı. Bugün ise yaptığı açıklama ile birlikte istifa ettiğini duyurdu.