Adalet Bakanı depremde yıkılan binalar hakkında konuştu! Kimseye ayrımcılık yok

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından binlerce binanın yıkılmasını ardından konu hakkında Adalet Bakanlığı açıklama yaptı.
Adalet Bakanı depremde yıkılan binalar hakkında konuştu! Kimseye ayrımcılık yok

6 şubat tarihinde meydana gelen ve üzerinden günler geçmesine rağmen yaşanan yıkım, depremler ile birlikte devam eden Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yıkılan binalarda çalışmalar sürüyor. Enkaz altında kalan kişileri kurtarmak için ilk günden bu yana sürdürülen arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra binaların hasar çalışmalarına başlandı. 

Konu hakkında pek çok çalışmanın yürütüldüğünün bilinmesinin yanı sıra ihmal olan, yıkılan binalar hakkında da bir yandan incelemeler yapılmaya başlandı. Pek çok tutuklama ve gözaltı kararının bulunmasının ardından da bugün sürecin işleyişi hakkında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklama yaptı. 

4 BİN 514 PERSONEL PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ! 

Çalışmaların oldukça titiz bir şekilde sürdürüldüğünden bahseden Bakan Bozdağ, binaların inşasında sorumlu olan kişiler kimler ise herkes hakkında çalışmaların yürütüleceğinden bahsetti. Deprem bölgesinde devam etmekte olan çalışmalar hakkında ise, "Tabii bu çok kolay bir süreç değil. Takdir edersiniz ki her bina özelinde tespit ve değerlendirme yapmak gerektiği için sürecin ne kadar olacağı konusunda kesin bir tarih vermek kolay değil. Örneğin; Diyarbakır'da yıkılan binaların yüzde 99'u 1998 öncesine ait. Ve bu yüzden yapıldığı dönemin yasal mevzuatı ve teknik şartlarına uygunluğuna göre denetleme yapıp değerlendirmek ve ona göre yargı sürecini işletmek gerekiyor. Ama bütün vatandaşlarımız şundan emin olsunlar ki; devlet ve yargının tüm unsurları olarak 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor. Şu anda tüm deprem bölgesinde 675 hâkim-savcı, 444 bilirkişi, 454 adli tıp ekibi, 1327 ceza ve tevkifevleri çalışanı (gardiyan, cezaevi müdürü vb.), 326 CEKUT (Cezaevi Arama Kurtarma görevlisi), 1288 Personel Genel Müdürlüğü görevlisi (zabıt kâtibi, yazı işleri görevlileri, tekniker, adli emanet memuru, mübaşir, bilgi işlem görevlisi, şoför, fotoğrafçılar) sürekli ve dönüşümlü olarak aktif çalışıyor. Toplam 4 bin 514 Adalet Bakanlığı ve HSK'nın görevlendirdiği bu arkadaşlarımızın hemen hepsi gönüllülük esasıyla sahada görev yapıyor." ifadelerine yer verdi. 

KİMSEYE AYRIMCILIK YOK! 

Tüm bunların yanı sıra ise her bina için çalışmaların yoğun ve titiz bir şekilde devam ettiğinden bahsederek delillerin de toplandığı ifade edildi. Sorumlularının bulunacağını da ifade ederek, "Deprem nedeniyle yıkılan binalarda her kim sorumlu ise tespit edilip yargı önüne çıkartılacak ve hesap verecektir. Adaletin yerini bulacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hiçbir kimse ya da kuruma ayrımcılık ya da himaye söz konusu değildir. Aksini iddia eden ya bilgisiz ya da kasıtlıdır. Sorumlular cezalarını alacak, adalet tecelli edecektir." şeklinde konuştu.