Ada Beyan Trendyol Express yola çıktı mesajı nedir SMS kargo dolandırıcılığı nasıl yapılır?

Kasım indirimleri nedeniyle vatandaşların yoğun internet alışverişi sürerken milyonlarca kişinin cep telefonuna gönderilen Ada Beyan Trendyol Express yola çıktı mesajı soru işaretlerine neden oldu.
Ada Beyan Trendyol Express yola çıktı mesajı nedir SMS kargo dolandırıcılığı nasıl yapılır?

Ada Beyan Trendyol Express yola çıktı mesajı nedir SMS kargo dolandırıcılığı nasıl yapılır? - Milyonlarca kişinin cep telefonlarına bu sabah saatlerinden itibaren gönderilen mesaj pek çok kişinin araştırma yapmaya başlaması ile en çok konuşulanlar arasına girdi.

Adabeyan adı ile dolandırıcılık yapıldığını belirten bilişim uzmanları vatandaşları gelen mesajlara tıklamalaları konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşın Kasım ayı indirimleri nedeniyle alışverişini internetten yapmaya başlaması ile kargo dağıtımları da rekor kırarken dolandırıcıların da iştahı açıldı. Kargo vurgunu başladı.

ADABEYAN TRENDYOL EXPRESS YOLA ÇIKTI MESAJI NEDİR?

Binlerce kişi şikayet sitelerine kendilerinin siparişi olmaması ve kargo beklememesine rağmen gelen mesajlar nedeniyle konu açarken olayın bir dolandırıcılık girişimi olduğu iddia ediliyor. Adabeyan Kargo Takip ve Adabeyan Kargo Gönderiniz Yola Çıktı şeklinde mesaj gönderilen kişilerin verilen linki tıklamaları isteniyor.

ada-beyanx.jpg

Söz konusu linkin tıklanması durumunda kişisel bilgilerin ele geçirilebileceği konusunda uyarı yapan uzmanlar gelen linkin kesinlikle tıklanmamasını istediler. Özellikle de telefonundan internet bankacılığı kullanan kişilerin linki tıklamaması, e-Devlet, internet bankacılığı gibi bilgilerin tehlikeye girebileceği uyarısı yapıldı.

Yapılan uyarılar sonrası sosyal medyada kendisine gelen mesajı paylaşan çok sayıda kişi olduğu görülürken mesajın otomatik olarak aynı anda milyonlarca kişinin cep telefonuna gönderildiği tahmin ediliyor.