AB ülkesinden gelip deprem bölgesinde hastane kurdular!

Günlük 200 kişilik kapasiteye kadar tedavi etme imkanlarına sahip olan Sahra hastanesi Hatay Kırıkhan Devlet Hastanesi yakınlarına kuruldu.
AB ülkesinden gelip deprem bölgesinde hastane kurdular!

Belçika tarafından Kırkhan'da kurulan Sahra hastanesinin sağlık hizmeti 16 Şubat itibari ile başlarken Hastanenin ekip şefi yardımcısı Klara Leroy önemli açıklamalarda bulundu. Klara Leroy, 'Türkiye ile dayanışma içinde olmak ve ihtiyaç duyduğunda yardımcı olmak bizim için önemli. Çünkü Türkiye'nin aynısını bizim için yapacağını biliyoruz.' dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem etkisi çevre 10 ilde büyük hasarın meydana gelmesine neden olurken enkaz altından çıkarılan vatandaşlar ilk tedavilerinin ardından çevre illerdeki hastanelere sevk edilmişit. Sağlık hizmetinin en önemli olduğu dönemlerden birisinde AB ülkesinden gelerek hastane kurdular. Belçika'dan gelerek Hatay Kırkhan ilçesinde hastane kuran ekip Sahra hastanesinde sağlık hizmeti vermeye başladı. 

200 KAPASİTELİ HASTANE KURULDU!

Günlük 200 kişilik kapasiteye kadar tedavi etme imkanlarına sahip olan Sahra hastanesi Hatay Kırıkhan Devlet Hastanesi yakınlarına kuruldu. Sahra hastanesi depremzede vatandaşlara kapılarını açarken içerisinde Laboratuvar, X-Ray hizmetinin verildiği hastanede, bir de ameliyathane hizmeti bulunuyor. Genel cerrahi, kadın doğum, çocuk hastalıkları uzmanının olduğu hastanede 15 doktor ve 29 hemşire görev yapıyor. 

16 Şubat akşamından bu yana hizmet veren, Belçika'nın kurmuş olduğu hastanede pek çok kişi tedavi görürken 200'den fazla hastanın tedavisinin yanı sıra 10 da ameliyat yapıldı. Hastanenin ekip şefi yardımcısı Klara Leroy "Türkiye ile dayanışma içinde olmak ve ihtiyaç duyduğunda yardımcı olmak bizim için önemli. Çünkü Türkiye'nin aynısını bizim için yapacağını biliyoruz." dedi.

Bölge halkı ve Tük makamlarının el ele verdiği ve hastane kurulumunda oldukça yardımcı olduklarını dile getiren Leroy açıklamasında  "Çok iyi karşılandık. Yerel makamlarla işbirliği çok iyi gidiyor. (Hastanenin) kurulumu sırasında bize yardımcı olmak için her şeyi yaptılar. Bu nedenle güzel bir işbirliği." ifadelerine yer verdi.