8-9 Nisan Pazartesi – Salı noterler açık mı? Bayram tatilinde nöbetçi noter var mı?

Türkiye’de 9 günlük bayram tatili başladı. Bu süre içerisinde vatandaşlar bazı resmi hizmetlerden yararlanıp yararlanamayacaklarını merak ediyorlar. Bayram tatilinde noterler hizmet verecekler mi?
8-9 Nisan Pazartesi – Salı noterler açık mı? Bayram tatilinde nöbetçi noter var mı?

9 günlük resmi tatil başlarken bayram tatili ile alakalı olarak çok sayıda konu araştırma konusu oluyor. Çokça kullanılan resmi hizmetlerden olan noter işlemlerinin bayram tatili süresince yapılıp yapılamayacakları merak konusu oluyor. Bayram tatilinde noterler açık olacaklar mı? Noterlikler bayram tatilinde çalışacaklar mı? Bayram tatilinde nöbetçi noter olacak mı?

NOTERLER BAYRAM TATİLİNDE AÇIK MI?

Noterler çok sayıda hizmetin verilebildiği kurumlardır. Bu kurumlardan hizmet alacak olanlar resmi tatillerde bu imkandan yararlanamıyorlar. 8 Nisan Pazartesi tüm gün ile 9 Nisan Salı günü öğleden önce kısmı idari tatil uygulaması yapılarak bayram tatili 9 güne çıkarılmıştı. 8-9 Nisan tarihlerinde noterler de kapalı olacaklar. Noterlerden vatandaşlar hizmet alamayacaklar. Bayram tatilinin tamamında noterler kapalı olarak ve herhangi bir noter işlemi de yapılamayacak.

NÖBETÇİ NOTER VAR MI?

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği’nin ortak uygulaması olan nöbetçi noterler çok büyük bir imkan sağlıyorlar. Bu uygulama ile beraber tatil günlerinde de vatandaşlar nöbetçi noterler üzerinden noter işlemi yapabiliyorlar. Ancak bayram tatilinde nöbetçi noter uygulaması yapılmayacak. Türkiye Noterler Birliği’nin internet sitesinde arama yapıldığında nöbetçi noter sorgulamasında herhangi bir noter bilgisine ulaşılamıyor. Bunun için de bayramda nöbetçi noter olmayacak.

NOTERLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Noter hizmeti almak isteyenler bu hizmeti ne zaman alabileceklerini merak ediyorlar. Türkiye’de 9 gün sürecek resmi tatilin içerisinde bulunuluyor ve bu süre tamamlanana kadar noterler hizmet vermeyecekler. Noterler 15 Nisan pazartesi sabahından itibaren yeniden açılıp vatandaşlara hizmet vermeye başlayacaklar. Noter işlemi yapacakların yaklaşık 1 hafta beklemeleri gerekecek.