50 Milyar TL bağışıyla gündem olan Yeni Çamoluk Otomotiv'in sahibi Hamit Duras'tan açıklama geldi!

Yaptığı hatanın ardından sosyal medyada gündem olan Yeni Çamoluk Otomotiv'in sahibi Hamit Duras açıklamada bulundu.
50 Milyar TL bağışıyla gündem olan Yeni Çamoluk Otomotiv'in sahibi Hamit Duras'tan açıklama geldi!

Geçtiğimiz akşam TV ekranlarında deprem bölgesine yardım toplamak amacıyla ortak yayın düzenlendi. Kahramanmaraş merkezli arka arkaya gelen iki büyük deprem binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine 100 bini geçkin vatandaşın da yaralanmasına neden olurken geçtiğimiz akşama Yeni Çamoluk Otomotiv'in sahibi Hamit Duras damga vurdu. Deprem bölgesi için düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında birçok ünlü isim bağış toplarken canlı yayına katılarak 50 milyar TL bağış yaptığını söyleyen Hamit Duras rakamı eski para birimiyle söylediğini ve asıl yardım yapmak istediği rakamın 50 bin TL olduğunu dile getirmişti. 

HAMİT DURAS AÇIKLADI!

Yaptığı hatanın ardından sosyal medyada gündem olan Yeni Çamoluk Otomotiv'in sahibi Hamit Duras açıklamada bulundu. Ünlü olmak ya da reklam yapmak gibi bir niyetlerinin olmadığını ve olayın tamamen akışa bu şekilde olduğunu belirten Durası açıklamasında eski para birimiyle öyle söylediğini niyetinin tamamen yardım olduğunu belirtti. Büyük bir heyecanla para birimini yanlış söylemesi nedeniyle karışıklık olduğunu belirten Hamit Duras "Eski paraya göre 50 milyar diye bir miktar söyledim. Mustafa Karataş da o heyecanla, biz de düzeltemeden iletmiş oldu.' dedi. 

Kendi reklamını yapmak gibi bir niyetleri olmadığını belirten Hamit Duras ''Sonrasında sosyal medyaya düştük. Bizim asla kendi reklamımızı yapmak gibi bir amacımız yoktu. Allah rızası için yaptık. Sosyal medyada bir kısım bizim reklam yaptığımızı ifade ediyor, biz duygusal olarak yaptık. Normal bir aileyiz, içimizden geldi" dedi.

BAĞIŞI TORUNUNDAN YOLA ÇIKARAK YAPTI!

Hamit Duras ve oğlu Hüseyin Duras'ın telefonlarının hiç susmadığı belirtilirken Hamit Duras "Bazı insanlar arayıp tebrik ediyor, bazıları ise tepki gösteriyor. Yine söylüyorum, benim bağışım 50 bin TL. Gönül ister ki 50 milyar TL'miz olsun ki bağışlayalım.'' dedi. Hamit Duras bağışı torunundan yola çıkarak yaptığını belirtirken açıklamasında ''Benim 9 yaşında Elif isimli bir torunum var, beni çok etkiledi. Annesi hırka örmüş, kendisi de kaşkol örmüş. Annesine, 'Bir ip daha alın ben yine öreceğim, depremzedelere göndereceğim' demiş. Babasına göndermek istediklerini ve kumbarasını da vermiş, buna çok duygulandım, bağış yaptım. Bir çocuk bunu yapıyorsa, biz niye yapmayalım dedim" ifadelerini kullandı.