35 yaşından büyükler dikkat! Türk Hava Yolları personel alım ilanını yayımladı!

Bugün Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklama ile birlikte belirli kadro için personel alımı yapılacağı öğrenildi. Başvuru yapmak isteyen kişiler için gerekli olan şartlar ve detaylar merak konusu oldu.
35 yaşından büyükler dikkat! Türk Hava Yolları personel alım ilanını yayımladı!

Uzun süredir gündemde yer alan türk Hava Yolları personel alım ilanlarından bir yenisi daha bugün yayımlandı. Yayımlanan ilana göre başvuru yapmak isteyen kişilerin gerekli olan şartları sağlaması gerektiği öğrenildi. 

TÜRK HAVA YOLLARI PERSONEL ALIMI YAPACAK!

Bugün türk Hava Yolları tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre en az 2 yıl TRI ve 100 saat Simülatör eğitimine sahip, en fazla 1 yıl geçen SFI/SFE/TRI/TRE sertifikaları olan ve geçerli FI/SFE/TRI/TRE sertifikalarından birine sahip olan Simülatör Uçuş Öğretmeni alımlarının gerçekleştirileceği öğrenildi. Başvuru şartları ve detaylar belli oldu.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU! 

Konu hakkında merak edilenler artarken Türk Hava Yolları tarafından personel olarak alınacak olan kişilerin sağlaması gereken başvuru şartları oldu. Öğretmen kadrosu için başvuru yapacak olan kişilerin başlıca sağlayacağı tüm şartlar şöyleydi;

  • T.C. vatandaşı olmak ya da mavi kart sahibi olmak
  • 01.03.1988 tarihinden önce, 01.03.1953 tarihinden sonra doğmak
  • En az lise mezunu olmak (Eğitimini yurt dışında tamamlamış adayların denklik belgesini ibraz etmeleri zorunludur)
  • Uçuş kusuru veya disiplinsizlik sebebiyle herhangi bir yazılı ceza almamış olmak
  • Adli sicil kaydı bulunmamak
  • Askerlik hizmetini tamamlamış veya muaf olmak
  • Ortaklığın göstereceği yeri ana üs şeklinde kabul edip, ikamet etmek
  • Daha önce THY A.O. veya diğer kuruluşlardaki görevlerden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmamış olmak
  • Daha önce THY A.O. ve THY A.O‘ nun iştirak şirketlerinden fesih yoluyla ayrılmamış olmak
  • Lisansı SHGM tarafından onaylı olan uçuş ekipleri için SHT-1DY Dil Yeterliliği Talimatına göre minimum Seviye 5, lisansı diğer ülke otoritelerince onaylı uçuş ekipleri için ICAO dil yeterliliği çerçevesinde Level 5 İngilizce yeterliliğine sahip olmak ve THY A.O tarafından düzenlenecek havacılık İngilizcesi sınavında başarılı olmak gerekmektedir. 

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ 

Başvuru yapmak için Heyet Raporu alınabilmesinin yanı sıra rapor esnasında İç Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Genel Cerrahi, Göz, Nöroloji veya Psikiyatri uzmanlığından gerekli olan belgelerin tam olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra da Türk Hava Yolları'nın resmi internet adresinde başvuru yapacak olan kişilerin kriterler üzerinden gerekli olan şart ve detayları tamamlayarak başvurusunu tamamlaması gerekmektedir.