34. Sivaslı Çilek Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıklar başladı

Aralıksız 33 yıldır yapılan “Sivaslı Çilek Kültür ve Sanat Festivali” pandemi nedeni ile verilen 2 yıllık aradan sonra yeniden hayata geçiriliyor.
34. Sivaslı Çilek Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıklar başladı

Uşak Sivaslı İlçe Başkanı Hürrüyet Şafak, “34. Sivaslı Çilek Kültür ve Sanat Festivali” nin 3-4-5 Haziran tarihlerinde yapılacağını ve hazırlıkların hızla sürdüğünü söyledi.

İlki 1986 yılında, en sonuncusu 2019 yılında düzenlenen “Sivaslı Çilek Kültür ve Sanat Festivali” nin 34. sü bu yıl, her zaman olduğu gibi yine Evrenli Parkı’nda düzenleniyor.

Sivaslı Belediye Başkanı Hürrüyet Şafak, bu yıl çilek festivalini 3-4 ve 5 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceklerini duyurdu. Şafak, ilçesindeki çilek üreticilerinin bu yıl, 225 -250 ton çilek elde etmeyi hedeflediğini belirtti.

Festivalde Deniz Toprak, Deniz Seki ve Edip Akbayram konser verecek

Deniz Toprak, Deniz Seki ve Edip Akbayram gibi sanatçıların 3 gün boyunca sahne alacağını söyleyen Sivaslı İlçe Belediye Başkanı Hürrüyet Şafak, “Amacımız, kendine özgü hoş kokusu ve tadı olan kendine özgü çileğimizi ve tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmaktır. İki yıl aradan sonra yeniden düzenleyeceğimiz bu festivalde her şeyin mükemmel olması ve konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak için ilçe halkımız ve belediyemizi gece gündüz çalışmaktadır. Festivalimizde 3 gün boyunca, çeşitli yarışmalar, kültürel ve sanatsal etkinlikler yer alacaktır. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

“Ücretsiz 600 bin çilek fidesi dağıttık”

Son yıllarda artan maliyetler ve 2 yıldır da pandemi yüzünden ilçede çilek üretiminde gerileme yaşandığını işaret eden Şafak, “Bizde belediye olarak ilçemize özgü bu güzel meyvenin yok olmaması ve çilek üretimine özenmeleri için üreticimize ücretsiz 600 bin çilek fidesi dağıttık. Bu fidelerin büyük bir çoğunluğunun bu yıl meyveye dönüşmesini bekliyoruz.

Çilek üreticilimizle yaptığımız görüşmelerde geçen yıl 150 ton çilek aldıklarını, bu yıl yüzde 50 bir atışla 225 – 250 ton arasında ürün elde etmeyi hedeflediklerini aktardılar. İnşallah, el birliği ile bu rakamları tuttururuz” dedi.

“Çileğimize coğrafi işaret almak istiyoruz”

Sivaslı çileğinin tanıtım çalışmalarının yanı sıra kalitesinin artırılması için de belediye olarak yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Şafak; “Çileğin coğrafi işareti için başvurduk.

Ayrıca toprak analizi için belediye olarak bir cihaz aldık. İlçe merkezimiz, 3 beldemiz ve 18 köyümüzün toprak analizini yaparak, toprak cinsine göre hangi ürünü yetiştirebileceği konusunda çitçimize önerilerde bulunuyoruz” ifadesini kullandı.

Şafak, kısa süre önce başladıkları; Sivaslı Belediye Başkanı Hürrüyet Şafak, çilek toplama, ayıklama ve soğuk havada saklanacak hale getirme ve ihracat işlemine ekonomik ve bazı teknik problemler nedeni ile ara vermek zorunda kaldıklarını da sözlerine ekledi.

(SALİH KILINÇ / HABER)