30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

Bugün büyük bir heyecan ve coşku ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Türkiye’nin dört bir yanında ve yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kutluyoruz.
30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

Mustafa Kemal Atatürk, bugün 96’nci yıldönümünü kutladığımız 30 Ağustos 1922’deki Büyük Zafer’i, 1924 Dumlupınar konuşmasında şöyle anlatıyordu:

“Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum.

Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır.”

İşte bütün yurtta büyük bir coşku ile kutladığımız bu büyük zaferin 96. Yıldönümü ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Uşak’taki kutlamalar, saat 09.00 da 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlıyor. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sürüyor.

Saat 09.30 da Valilik makamında tebriklerin kabulünden sonra saat 10.00 da 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda yapılan kutlama programında  halk oyunları ve çeşitli gösterilere sunuluyor.