29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam da sürdü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 99. Yıl kutlamaları, Uşak’ta gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam da sürdü

Akşam saat 19.00’da Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ve eşi Hülya Ergün, Ramada Otel’de Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıldönümü kutlamaları kapsamında bir kabul töreni düzenledi.

Kabul töreni, Ergün çiftinin konuklarını salon girişinde karşılaması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Vali Ergün konuşmasında; “Cumhuriyetimizin 10’uncu Yılını ölümsüzleştiren; dünümüze ışık, yarınlarımıza umut, geleceğimize güvenin tablosu olan bu ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık’ fotoğrafı, yarınların daha büyük ve güçlü Türkiye’sini işaret etmektedir.

Aziz milletimizi bağımsızlığa ve hürriyete götüren kutlu yolun mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı meşaleyi elden ele, cepheden cepheye taşıyarak bu günlere geldik.

Atalarımızın emaneti Cumhuriyet genç evlatlarının elinde daima yükselecek ve sonsuza kadar yaşayacaktır.

Tıpkı 10’uncu yılda olduğu gibi aynı coşku, aynı heyecan ve aynı azimle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılına siz kıymetli hemşerilerimle birlikte ulaşmayı diliyorum” dedi.

Daha sonra, Ergün çifti masları tek tek dolaşarak konukların hal ve hatırlarını sorup fotoğraf çektirdiler.

Uşak Belediyesi Kent Orkestrası da kabul törenine katılan konuklara müzik ziyafeti sundu.

Ergün çiftinin üzerinde “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun” yazan pastayı kesmesinin ardından, konuklara dağıtılan bayrakların 10. Yıl Marşı eşliğinde sallanmasıyla kabul töreni sona erdi.

Günün son programı; Atapark’tan, 15 Temmuz Şehitleri Meydanına kadar yürünmesi ile oluşturulan Fener Alayı oldu.

Kabul etkinliğine; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ve eşi Hülya Ergün, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Uşak Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ekrem savaş, Uşak Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Uşak Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz ve eşleri, daire müdürleri ile siyasi parti il başkanları katıldı.

Bugün TOGG otomobillerinin seri üretim bandına indirilmesi törenine katılmak için Bursa/ Gemlik’e giden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, kabul töreni ve fener alayı etkinliğine katılamadı.

Belediye Başkanı Çakın’ın yerine Yardımcısı Zeynep Ceylaner ve bazı AK Partili Belediye Meclis üyeleri katıldı.